05 sept. 2014 | 14:59

Colecția LG TV, una dintre atracțiile IFA 2014: debutează rezoluția 8K [VIDEO]

ACTUALITATE
Colecția LG TV, una dintre atracțiile IFA 2014: debutează rezoluția 8K [VIDEO]

Televizoarele sunt, din nou, în centrul atenției la târgul de tehnologie IFA 2014. Cele de la LG sunt mari, foarte mari, subțiri și foarte subțiri.

FOTO clubic.com

FOTO clubic.com

LG a prezentat înainte de începerea propriu-zisă a târgului IFA 2014 toată gama de modele de televizoare produse de ei. Acum, trebuie să știi că nu toate modelele prezentate vor ajunge și în magazine. Unele sunt pur și simplu o demonstrație de tehnologie, cum este desigur și televizorul 8K al celor de la LG.

Ce am observat este că producătorul insistă anul acesta pe tehnologia OLED. Televizoarele OLED sunt semnificativ mai scumpe decât cele cu un panoul normal AMOLED sau IPS, însă au și avantajul unui consum mai mic de energie, și a unor culori incredibile. E drept, AMOLED-ul și IPS-ul au avansat și ele semnificativ în ultimii ani, atât din punct de vedere consum, cât și la reproducerea culorilor și la grosimea din ce în ce mai mică a panoului.

Descoperă și cel mai interesant gadget al LG de la IFA 2014: smartwatch-ul G Watch R

LG a avut la stand primul model de televizor OLED 4K cu diagonala de 77 de inci, primul de acest fel. Apoi a urmat o pleiadă de diagonale de la 55 de inci la 105 inci, toate cu rezoluție 4K, o demonstrație de forță a ceea ce poate face LG în acest domeniu.


Legat de cel OLED, este incredibil de subțire, este curbat, însă, pe partea din spate există un modul de prindere. În acesta se găsesc toată electronica și conectorii. Pentru a fi cu adevărată utilă o grosime de câțiva milimetri, consider că partea electronică are trebui montată separat, probabil în piciorul televizorului.

Majoritatea televizoarelor rulau pe noul sistem de operare adoptat de LG pentru televizoare, LG webOS.

Review webOS pe televizoarele LG

Vara aceasta, „Playtech“ a testat sistemul webOS pe televizoarele smart LG. „Din punct de vedere imagine, segmentul high-end a fost întotdeauna avantajat de avansul tehnologic, pentru că prin prisma prețului se justifică instalarea componentelor de cea mai bună calitate. La fel este și cazul la acest model. Culorile sunt extrem de vii, saturația acestora necesitând o serie de reglaje pe minus pentru a nu «arde retina» pe întuneric. Luminozitatea este suficient de mare încât ecranul poate fi privit și în lumina directă a soarelui.

LG WebOS are nevoie acum de puțină răbdare atât din partea noastră, a utilizatorilor, cât și interes partea dezvoltatorilor care vor începe să lucreze pe această platformă. Faptul că aplicațiile prezente pe modelul avut de noi la test, sunt foarte similare cu cele de pe alte platforme SmartTV indică faptul că portarea este destul de simplă“ – mai multe detalii aici.