Neamțul care a vizitat toate țările din Europa: „Dați o șansă și României”

de: Ozana Mazilu
01 10. 2024

Luca Pferdmenges, un tânăr de 22 de ani din Germania, a reușit să viziteze toate cele 44 de țări europene și și-a împărtășit impresiile despre România, pe care o consideră o destinație fascinantă. Tiktokerul german călătorește de la vârsta de 15 ani și este deja o personalitate cunoscută pe platformele de social media datorită aventurilor sale. Deși îi este dificil să aleagă cele mai frumoase locuri din Europa, el a inclus și țara noastră printre destinațiile care merită vizitate.

„Mi-e foarte greu să aleg cinci destinaţii favorite de vizitat, dar aș merge cu Portugalia, Cipru, Spania, Austria și Croația. Sunt destinații turistice celebre, dar cred că sunt celebre din motive întemeiate”, a declarat Luca Pferdmenges pentru tabloidul britanic Daily Mail.

În opinia sa, aceste țări sunt recunoscute pentru peisajele impresionante și pentru experiențele unice pe care le oferă turiștilor din întreaga lume.

Părerea lui Luca despre România

Luca Pferdmenges nu s-a sfiit să își exprime aprecierea și față de România, pe care o recomandă călduros călătorilor în căutare de noi experiențe. Tânărul german a fost impresionat de frumusețea naturală a țării noastre, subliniind că România oferă mult mai mult decât plajele obișnuite sau orașele cunoscute din Europa de Vest.

Luca Pferdmenges. (Foto: Dailymail)

„Dați o șansă și unor locuri precum România sau Bulgaria. Au plaje uimitoare, oameni minunați, orașe interesante, mâncare grozavă și sunt adesea mai accesibile”, a spus Luca.

El consideră că aceste țări sunt încă destinații subapreciate pe harta turismului european, dar oferă oportunități deosebite pentru cei care doresc să exploreze mai mult din cultura și natura acestui continent.

De asemenea, Luca a lăudat regiunile României pentru biodiversitatea bogată și peisajele neatinse de turismul de masă. Într-o eră în care mulți turiști preferă destinații populare și aglomerate, Luca încurajează călătorii să ia în considerare și locuri mai puțin cunoscute, dar la fel de spectaculoase. „România este o țară care te surprinde cu fiecare colț pe care îl descoperi”, a adăugat tânărul.

Destinații care nu l-au impresionat

Cu toate că Luca a apreciat majoritatea locurilor pe care le-a vizitat, el nu a fost la fel de încântat de toate destinațiile europene. În ciuda dragostei sale pentru Europa, a recunoscut că unele țări nu l-au impresionat la fel de mult. Printre acestea se numără și San Marino, un microstat aflat în centrul Italiei, despre care tânărul german a spus că nu oferă prea multe atracții turistice.

„Este foarte greu de ajuns în San Marino și nu este nimic de făcut. Puteți vedea totul în câteva ore. Priveliştea este grozavă și arhitectura este impresionantă, dar nu este o țară în care să-ți petreci vacanța”, a explicat Luca.

El sugerează că turiștii care ajung în Rimini, Italia, pot face o scurtă excursie de o zi în San Marino, dar nu recomandă această destinație pentru o vacanță prelungită.

Cu toate acestea, Luca rămâne fascinat de Europa și continuă să își împărtășească aventurile și recomandările cu fanii săi de pe TikTok, încurajându-i să exploreze atât locuri celebre, cât și colțuri mai puțin cunoscute, dar la fel de valoroase ale acestui continent divers și captivant.