Suferință pentru un fost câștigător al Balonului de Aur. Fiul său suferă de o boală cruntă. ”Vrem să îi luăm toată durerea”

de: Beatrice Dumitru
24 01. 2024

A fost unul dintre cei mai buni fotbaliști englezi și a câștigat Balonul de Aur în 2001, dar pe plan personal are o mare suferință. El a dezvăluit prin ce trece fiul său, care suferă de o boală incurabilă și își poate pierdec omplet vederea.

”Ne-a fost destul de greu când am descoperit”

Michael Owen a fost una dintre marile apariții ale fotbalului englez la sfârșitul anilor 90 și și-a câștigat porecla Golden Boy pentru că a fost cel mai tânăr jucător care a câștigat Balonul de Aur. În cariera sa, atacantul a evoluat pentru Liverpool, Real Madrid, Newcastle United, Manchester United și Stoke City.

În urmă cu câțiva ani, fostul atacant a dezvaluit că fiul său în vârstă de 17 ani suferă de o boală cruntă, întâlnită la una din 100 de persoane. James Owen a fost diagnosticat încă de la vârsta de opt ani cu o boală degenerativă rară. Este vorba despre boala Stargardt, care afectează retina şi implicit vederea și pentru care nu există tratament. Acum, Michael Owen a povestit drama prin care trece din cauza bolii copilului său, care nu i-a putut călca pe urme să joace fotbal.

Michael Owen și fiul său, James. Sursa foto: Profimedia

 

Cred că eu, ca tată, și soția mea probabil ne simțim mult mai rău decât James, ceea ce sună foarte rău. Simțim că vrem să îi luăm toată durerea.

Citește și: Dezvăluirile dureroase ale primului fotbalist care a recunoscut că e homosexual. Abuzurile la care e supus: ”Mi se dorește moartea”

Ne pare rău pentru el deoarece de fiecare dată când merge la spital și îi pun picături noi în ochi îl ustură și ulterior plânge toată ziua. Așa s-a născut. Ne-a fost destul de greu când am descoperit că pentru moment este o boală incurabilă”, a spus Michael Owen, potrivit infobae.

Michael Owen speră să se găsească un tratament pentru boala fiului său

James a povestit recent că nu poate spune exact ceea ce observă și a explicat că are vederea încețoșată mereu, dar legenda fotbalului englez, marcator a 368 de goluri în 611 meciuri oficiale, speră că fiul său și-ar putea recupera vederea în viitor, odată cu progresul tehnologiei. Michael a dezvăluit cum a fost ziua în care a aflat despre boala copilului său.

Citește și: A intrat pe teren, la Cupa Mondială, chiar în ziua în care a aflat că fiul său a murit. Colegii au plâns pe teren

”În fiecare noapte, înainte să ne culcăm ne rugăm să se poată vindeca. Nu puteam înțelege de ce nu se uita la camera de filmat. Am avut oameni care au venit la mine și mi-au spus: ‘Doar un mic sfat pentru fiul tău, când îți strânge mâna, spune-i să privească pe cineva în ochi’. Întotdeauna m-am gândit: ‘Ar trebui să o fac?’”, a mai spus Michael Owen.

Chiar dacă nu poate juca fotbal, James Owen nu a renunțat la sport și a reprezentat Anglia la Jocurile Mondiale organizate de Federaţia Internaţională de Sport pentru Nevăzători în 2023.