Simona Halep vrea dreptate! Cere lămuriri legate de locul ei în ierarhia WTA. ”Este foarte trist!”

de: Beatrice Dumitru
07 03. 2024
Simona Halep.

Simona Halep (32 de ani) a scăpat de suspendare, după decizia de la TAS, iar în acest moment sportiva din Constanța trece la atac.

Simona Halep, mesaj către WTA

Campioana de la Roland Garros 2018 și Wimbledon 2019 poate reveni în circuitul WTA, dar, cel puțin momentan, nu mai are niciun punct în clasament. Pentru că nu a putut să-și apere punctele adunate în 2022, ”Simo” a ajuns să fie ”exclusă” din clasament, iar în acest moment are zero puncte.

Românca a revenit joi dimineață la București și, printre sentimentele de bucurie împărtășite cu toți cei din jur, a lansat și câteva ”săgeți” către cei care au adus-o în această situație.

Simona Halep, la TAS, februarie 2024 / Foto: Profimedia

În primul rând, Simona a lăsat de înțeles că ia în calcul varianta de a-i acționa în justiție pe Patrick Mouratoglou și staff-ul său, ei fiind principalii vinovați ai acestui scandal, dar a lansat un mesaj clar și către cei care conduc WTA.

Pe ce loc se afla Simona Halep în clasamentul mondial după ce i-a expirat suspendarea

Concret, suspendarea Simonei Halep a expirat la data de 6 iulie 3023, iar în tot acest timp ea nu a putut juca tenis. Halep cere ca ea să reintre în circuit, nu de la zero puncte, ci de la poziția pe care ar fi avut-o în vara trecută.

”Pentru mine este acum un nou început. Nu mai am niciun punct în clasament, ceea ce e foarte trist pentru că decizia (n.r. – decizia de suspendare) a fost până în iulie anul trecut.

Vezi și: Reacția de două cuvinte a lui Darren Cahill după verdictul primit de Simona Halep

Cred că eram locul 54. O să văd ce pot să fac să recuperez clasamentul, dacă se va putea”, a spus Simona Halep, la revenirea în București.

Revenirea Simonei Halep în circuitul WTA se poate produce foarte repede, chiar la WTA Miami, turneu care începe pe 17 martie.

Cu cine lucrează în prezent Patrick Mouratoglou

Simona Halep a primit o invitație la turneul american, a anunțat că vrea să participe la Miami, dar nu e sigură că o va face întrucât nu știe dacă este pregătită.

Patrick Mouratoglou a bătut palma cu Simona Halep în aprilie 2022 și a încetat să o mai antreneze pe sportiva din Constanța la finalul anului 2023. De altfel, francezul a fost audiat la TAS în procesul fostei sale eleve cu ITIA.

Vezi și: Ar fi lovitura anului! Simona Halep, anunț despre viitorul antrenor: ”Nu va fi ușor”

Dubla câștigătoare de Grand Slam a anunțat la jumătatea lunii decembrie a anului trecut încetarea colaborării cu Patrick Mouratoglou (53 de ani). Chiar și așa, pe site-ul oficial al WTA, francezul încă este trecut ca antrenor al campioanei noastre.

Mouratoglou a reluat recent colaborarea cu Holger Rune (20 de ani, 7 ATP) și a declarat că își dorește ca într-o zi să îl pregătească pe Nick Kyrgios (28 de ani).