Google, Apple, Meta și alți giganți își dau mâna pentru a crește responsabilitatea folosirii inteligenței artificiale. La ce acord au ajuns

de: Iulia Kelt
13 02. 2024

Un grup de companii tech, printre care și Meta, Apple sau Google, în total 200, și-au dat mâna în SUA pentru a promova practici AI

Secretarul de Comerț din SUA, Gina Raimondo, tocmai a anunțat noii membri ai grupului și a declarat că aceștia vor avea sarcina de a pune în aplicare acțiunile indicate de ordinul executiv extins al președintelui Joe Biden privind inteligența artificială.

Guvernul SUA colaboreaza cu Google, Meta, Apple, Microsoft și alți giganți

„Guvernul SUA are un rol semnificativ de jucat în stabilirea standardelor și dezvoltarea instrumentelor de care avem nevoie pentru a atenua riscurile și a exploata potențialul imens al inteligenței artificiale”, a declarat Raimondo.

Ordinul executiv al președintelui Biden, din octombrie, a fost amplu, așa că acest consorțiu se va concentra pe elaborarea unor linii directoare pentru „red-teaming, evaluări de capacitate, gestionarea riscurilor, siguranța și securitatea, și marcajul conținutului sintetic”.

Vezi și: Amazon, Apple, Google și Microsoft au comis o mare ilegalitate: ce au făcut giganții

Red-teaming este un termen de cibernetica care datează din Războiul Rece. Se referă la simulările în care inamicul era numit „echipa roșie”. În acest caz, inamicul ar fi inteligența artificială folosită în scopuri rele.

Cei implicați în această practică vor încerca să păcălească AI-ul să facă lucruri rele, cum ar fi expunerea numerelor de card de credit. Odată ce specialiștii află cum să spargă sistemul, pot construi protecții mai bune.

Vezi și: Câinii latră, ursul merge: Google, Amazon, Apple, Meta, Microsoft și TikTok tot ce știu ele fac, în ciuda regulilor UE

Marcajul conținutului generat de AI, esențial

Marcajul conținutului sintetic este un alt aspect important al ordinului original al lui Biden. Membrii consorțiului vor dezvolta linii directoare și acțiuni pentru a asigura că utilizatorii pot identifica cu ușurință materialele generate de AI.

Acest lucru va scădea, sperăm, înșelătoriile de tip deepfake și dezinformarea îmbunătățită de AI. Marcajul digital nu a fost încă adoptat în mod general, deși acest program va „facilita și va ajuta la standardizarea” specificațiilor tehnice de bază din spatele practicii.

Vezi și: Cei șase giganți tehnologici care sunt sub „lupa” Uniunii Europene: ce trebuie să facă Apple, Google, Meta, Amazon și alții