Descoperire surprinzătoare: Zeci de maşini Volkswagen de colecţie, găsite într-o mină abandonată din Elveţia

de: Ozana Mazilu
23 10. 2024

O descoperire fascinantă a avut loc în Elveția, unde doi exploratori urbani au găsit o colecție impresionantă de mașini de colecție Volkswagen în tunelurile unei mine abandonate. Această descoperire bizară a adus la lumină modele vechi de Volkswagen Beetle, Golf-uri și alte vehicule vintage, lăsate în întunericul adânc al unei rețele de tuneluri subterane. Colecția, formată din peste 50 de vehicule, ridică multe întrebări despre originile acestor mașini și motivele pentru care au fost ascunse în acest loc izolat.

Cei doi exploratori, cunoscuți pentru aventurile lor documentate pe YouTube, au intrat în această mină neștiind ce îi așteaptă, dar ceea ce au găsit a captivat imediat atenția pasionaților de mașini și a curioșilor deopotrivă.

Sursa: Exploring the Unbeaten Path

O mină abandonată transformată în muzeu auto

Totul a început acum cinci luni, când cei doi exploratori au pornit într-o nouă aventură în munții din Elveția. Specializați în explorări urbane, aceștia au vizitat în trecut locații abandonate precum orașe fantomă, buncăre din Al Doilea Război Mondial și închisori uitate. De această dată, mina abandonată din Elveția i-a condus către o descoperire complet neașteptată: un muzeu auto ascuns în inima muntelui.

Sursa: Exploring the Unbeaten Path

Pe măsură ce înaintau în tunelurile labirintice, au început să apară echipamente de minerit din anii ’70, iar rețeaua vastă de tuneluri s-a dovedit a fi mult mai complexă decât părea la prima vedere. Într-unul dintre aceste pasaje, cei doi exploratori au dat peste primele semne ale colecției de mașini, când au zărit silueta unei Volkswagen Beetle ieșind din întuneric. Pe măsură ce înaintau, tot mai multe mașini de colecție apăreau, inclusiv modele clasice de VW Golf MK1 și MK2, VW Polos și chiar un Passat. În total, peste 50 de mașini erau adunate acolo, acoperite de praf și ușor afectate de timp, dar în mare parte protejate de intemperii.

Misterul din spatele colecției ascunse

Descoperirea acestor mașini de colecție în mina abandonată ridică numeroase întrebări. De ce au fost lăsate acolo și cine este responsabil pentru acest muzeu auto ascuns? Potrivit The Autopian, colecția ar aparține unui site de patrimoniu numit Musée Volkswrecks, situat în St. Sulpice, Elveția. Această instituție este cunoscută pentru expozițiile sale neconvenționale, în care mașinile Volkswagen sunt prezentate în diverse diorame. Mașinile din mină ar putea fi vehicule prea deteriorate pentru a fi expuse sau ar putea fi destinate să fie utilizate pentru piese de schimb.

Sursa: Exploring the Unbeaten Path

Un aspect interesant este că unele dintre vehicule nu au fost abandonate imediat după ieșirea din uzină. Unul dintre ele avea un autocolant pe geam care indica faptul că fusese înregistrat pentru a circula pe drumuri până în 2018, ceea ce sugerează că mașinile nu au fost depozitate acolo de mult timp.

Indiferent de motivele din spatele acestei colecții ascunse, cei doi exploratori susțin că locul are o aură misterioasă și merită investigat mai departe. Această descoperire atrage atenția asupra modului în care istoria mașinilor de colecție poate fi strâns legată de locuri surprinzătoare, iar pasiunea pentru vehiculele clasice poate lua forme neașteptate.