Cine transmite la TV meciul Simonei Halep din primul tur de la Miami. Când se va disputa

de: Beatrice Dumitru
18 03. 2024
Simona Halep. Foto: Profimedia

Simona Halep revine în circuitul WTA după o pauză de un an și șapte lui. Ea va juca în primul tur de la Miami Open cu iberica Paula Badosa. Partida va fi transmisă de un post de televiziune din  România. Unde va putea fi urmărit duelul româncei de la turneul din Florida.

Unde va putea fi urmărit meciul Simonei Halep

Dubla câștigătoare de Grand Slam va participa la primul turneu după ce TAS i-a redus suspendarea pentru dopaj de la patru ani la nouă luni. Astfel, Simona Halep joacă la Miami datorită unui wild-card. Din 29 august 2022 nu a mai jucat românca o partidă oficială, de la US Open, acolo unde a fost depistată pozitiv cu roxadustat.

Meciul dintre Simona Halep și Paula Badosa va avea loc marți, 19 martie 2024, de la o oră care urmează a fi anunțată de organizatori și va fi transmis de Digi Sport 1. Românca a adunat 21 de victorii la Miami și a înregistrat opt înfrângeri. Adversara Simonei Halep este clasată pe locul 73 WTA și joacă la turneul din Florida tot după ce a primit un wild-card. Cele două s-au mai întâlnit de două ori, ambele partide fiind câștigate de româncă.

  • Simona Halep va bifa a zecea prezență pe tabloul principal de la Miami, competiție de categoria WTA 1.000.

Simona Halep. Foto: Profimedia

Cu cine joacă Simona Halep dacă ajunge în turul doi

Dacă va reuși să o învingă pe Paula Badosa, Simona Halep va avea o misiune extrem de dificilă în turul doi. Ar da peste bielorusa Aryna Sabalenka, ocupanta poziției a doua din clasamentul WTA, dublă campioană de Grand Slam, US Open 2019 și Australian Open 2021.

Vezi și: Simona Halep, șanse majore să pună mâna pe zece milioane de dolari. ”Ne va ajuta mult”

Aryna Sabalenka intră în turneu direct în runda secundă, datorită statutului de cap de serie. Cele două s-au mai întâlnit de cinci ori în circuitul WTA, iar românca a câștigat trei meciuri.

Simona Halep va reveni pentru prima dată în circuit din august 2022, iar dubla campioană de Grand Slam reprezintă unul dintre principalele puncte de atracție ale turneului de la Miami. (…)

Ea a primit însă un tablou greu la Miami, cu Paula Badosa, care țintește o revenire la nivelul optim după accidentările recente, adversară în primul tur. Dar dacă trece peste asta, urmează „o anume” Aryna Sabalenka și apoi ar putea fi Caroline Wozniacki, în turul 3, dacă Simona produce surpriza. Halep a fost așadar aruncată în „gura leilor”, încă de la primul turneu de după revenire”, notează TennisUpToDate.

  • Cele mai bune performanțe ale româncei la turneul din Florida sunt cele două semifinale atinse în 2015 și 2019, ea fiind oprită atunci de Serena Williams, respectiv Karolina Pliskova.

Alte trei românce la Miami Open. Cu cine vor juca

Pe tabloul principal la Miami Open mai sunt trei românce. Sorana Cîrstea, favorită 19, va juca direct în turul doi, cu învingătoarea din meciul Sloane Stephens (SUA) – Angelique Kerber (Germania). Fiind cap de serie, ea și va intra în competiție din turul al doilea.

Vezi și: Simona Halep, atacată pentru declarații date în urmă cu opt ani. Ce i se reproșează acum. ”S-a întors roata”

Ana Bogdan o va întâlni în primul tur pe Katerina Siniakova în timp ce Jaqueline Cristian va juca împotriva sportivei Diane Parry.

Sorana Cîrstea este în continuare jucătoarea din România clasată cel mai bine în ierarhia WTA, conform clasamentului dat publicităţii luni. Însă, ea a coborât două locuri în clasament, de pe 22 pe 24.