18 mart. 2024 | 09:49

Simona Halep, ghinion la tragerea la sorți de la Miami. Adversară de coșmar, dacă va trece de primul tur

SPORT
Simona Halep, ghinion la tragerea la sorți de la Miami. Adversară de coșmar, dacă va trece de primul tur
Simona Halep., Miami. Foto: Profimedia

Simona Halep revine în circuitul WTA la Miami Open, după ce TAS i-a redus suspendarea pentru dopaj. Sportiva din Constanța a avut ghinion la stragerea la sorți și va da în primul tur peste un fost număr doi mondial. Dacă se va califică mai departe, românca va juca cu una dintre cele mai bune jucătoare din circuit.

Cine e adversara Simonei Halep din primul tur de la Miami

Dubla câștigătoare de Grand Slam va participa la primul turneu după o pauză mai mare de un an și jumătate. Simona Halep joacă la Miami datorită unui wild-card, după ce TAS i-a redus suspendarea de patru ani la nouă luni. Ea și-a aflat și adversara din primul tur.

Simona Halep va juca în runda inaugurală de la Miami împotriva fostului număr doi mondial, iberica Paula Badosa. Meciul va avea loc pe data de 19 sau 20 martie, la o oră ce urmează a fi anunțată de organizatori. Jucătoare din Spania este clasată acum pe locul 73 WTA și joacă la turneul din Florida tot după ce a primit un wild-card. Ea a bifat ultimul meci pe 19 februarie, la Dubai, unde s-a retras din cauza unei accidentări.

Simona Halep, ghinion la tragerea la sorți de la Miami. Adversară de coșmar, dacă va trece de primul tur

Simona Halep. Foto: Profimedia

”Va fi minunat pentru fanii care vor apuca să vadă încă din primul tur niște legende la lucru. Le avem pe Venus și pe Simona, care de obicei intrau din turul doi, fiind capi de serie. Acum vom avea adevărate blockbustere încă din startul turneului”, a spus James Blake, directorul turneului de la Miami.

  • Ultima meci oficial al Simonei Halep a fost tot în SUA, în primul tur la US Open, pe 29 august 2022.

Paula Badosa nu a învins-o niciodată pe Simona Halep

Simona Halep și Paula Badosa s-au întâlnit de două ori în circuit, iar românca s-a impus în ambele jocuri: în turul al doilea la Madrid, cu 6-3, 6-1, apoi a câştigat la Wimbledon, în optimi, cu 6-1, 6-2. Iberica are în palmares trei  titluri WTA și a câștigat peste șase milioane de dolari din tenis.

Jurnaliștii din Spania au analizat duelul din primul tur de la Miami Open și au subliniat că Paula Badosa nu a avut mare noroc la tragerea la sorți, chiar dacă sportiva din Consțanța nu a mai jucat de mai bine de un și jumătate.

Vezi și: Patrick Mouratoglou a rupt tăcerea. Ce a spus despre Simona Halep după ce românca l-a acuzat de tot scandalul

”Va trebui să vedem cum va juca Paula Badosa împotriva unei rivale dornice să revină la ceea ce a fost„, au scris cei de la Marca.

Paula Badosa va încerca să revină la Miami, unde a avut parte de o tragere la sorți explozivă. Va avea un meci morbid, cu Simona Halep, a cărei suspendare a fost redusă”, au notat și cei de la Mundo Deportivo.

Cu cine joacă Simona Halep dacă ajunge în turul doi

Dacă va reuși să o învingă pe Paula Badosa, Simona Halep va avea o misiune extrem de dificilă în turul doi. Ar da peste bielorusa Aryna Sabalenka, ocupanta poziției a doua din clasamentul WTA, dublă campioană de Grand Slam, US Open 2019 și Australian Open 2021.

Aryna Sabalenka intră în turneu direct în runda secundă, datorită statutului de cap de serie. Cele două s-au mai întâlnit de cinci ori în circuitul WTA, iar românca a câștigat trei meciuri.

Vezi și: Ion Țiriac, avertisment pentru Simona Halep. Ce îi reproșează sportivei: ”Ea face absolut de capul ei”

Alte trei jucătoare din România vor lua startul la Miami Open: Sorana Cîrstea, Ana Bogdan și Jaqueline Cristian. Ultimele două vor începe competiția din primul tur.

Ana Bogdan se va duela cu Katerina Siniakova, în timp ce Jaqueline Cristian o va întâlni pe Diane Parry. Sorana Cîrstea e cap de serie și va avea un prim tur liber. În runda a 2-a, românca se va confrunta cu învingătoarea partidei dintre și Sloane Stephens și Angelique Kerber.

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele