Aplicațiile care te lasă fără baterie la telefon. Ce funcții și servicii îți scad autonomia văzând cu ochii

de: Iulia Kelt
21 02. 2024

DxOMark a lansat un nou raport care îți povestește mai multe despre baterie, în ceea ce privește telefonul tău și, mai ales, despre motivele pentru care rămâi fără ea.

Cel mai recent raport provine de la echipa de testatea calității bateriilor de la DxOMark, care este responsabilă pentru efectuarea testelor de baterie și încărcare pe smartphone-uri.

Aplicațiile care te lasă fără baterie

Conform raportului, echipa de calitate a bateriilor a utilizat smartphone-uri de gamă medie cu prețuri cuprinse între 300 – 400 de dolari și dispozitive de vârf peste 800 de dolari pentru efectuarea testelor de epuizare a bateriei.

Se pare că mesajele SMS sunt vinovate atunci când vine vorba de consumul bateriei atât în smartphone-urile de gamă medie, cât și în cele de vârf. Cu toate acestea, descărcarea bateriei prin SMS este mai mică pe flagship-urile de vârf în comparație cu dispozitivele de gamă medie.

Alte aplicații care cauzează un consum ridicat de baterie sunt Facebook Messenger, Snapchat Chat, Instagram Chat și WhatsApp, în această ordine.

Trecând la aplicațiile de format video scurt, raportul DxOMark dezvăluie că Instagram și Facebook Reels determină bateriile smartphone-urilor să se descarce mai repede decât alte aplicații din listă.

YouTube Shorts ocupă locul trei în topul consumatorilor de baterie, urmat de TikTok și Snapchat Spotlight, cu o descărcare a bateriei aproape similară.

În ceea ce privește platformele OTT, Prime Video a înregistrat cea mai mare descărcare a bateriei per video, urmată de Disney, YouTube și Netflix.

Vezi și: Aplicația care aduce România în secolul 21: ce este ROeID, cum poți s-o folosești

Vezi și: Aplicația care care te ajută să dormi mai bine și mai mult: cum funcționează, ce arată studiile cercetătorilor

Cum să verifici care aplicații epuizează bateria?

Este posibil să identifici și să restricționezi aplicațiile care epuizează bateria pe smartphone-ul tău. Iată cum să faci acest lucru:

Pentru iPhone:

  1. Deschide Setări pe iPhone-ul tău;
  2. Derulează în jos și atinge Baterie;
  3. Localizează Utilizarea bateriei după aplicație;

Androidul are, de asemenea, o modalitate similară de a verifica care aplicații epuizează mai mult bateria pe smartphone-ul tău, după cum urmează:

  1. Deschide Setările pe smartphone-ul tău;
  2. Apasă pe opțiunea Baterie, din pagina următoare;
  3. Selectează opțiunea Utilizare baterie;
  4. Verifică lista de aplicații pentru a vedea care aplicație a epuizat cel mai mult bateria.

Vezi și: Aplicația care “detronează” TikTok: de ce încearcă toate platformele s-o copieze