Analiză dură înaintea procesului Simonei Halep de la TAS. ”Regulile tenisului sunt rigide”

de: Beatrice Dumitru
22 01. 2024

Simona Halep se află în mijlocul unui scandal de dopaj, după ce a fost depistată pozitiv la US Open 2022. Sportiva a făcut apel la TAS pentru a-și dovedi nevinovăția, iar jurnaliștii americani au făcut o analiză dură înaintea apelului de la Lausanne. Ce cred acești că se va întâmpla cu fostul lider mondial.

Analiza americanilor înaintea procesului de la TAS

După ce a fost depistată dopată cu Roxadustat, Simona Halep a primit un verdict extrem de dur. Ea a fost suspendată patru ani de tribunalul independent Sport Resolutions și a făcut apel la TAS, ultima cale de atac, unde speră să arate că este nevinovată și să primească o reducere a pedepsei. Procesul va avea loc în perioada 7-9 februarie 2024.

Înaintea audierilor de la Lausanne, jurnaliștii americani de la  Lob&Smash, platformă de știri dedicată tenisului, au făcut o analiză dură a situației în care se află Simona Halep. Ei au vorbit despre campioana de la Roland Garros și Wimbledon și revenirea ei pe teren.

Simona Halep a fost suspendată pentru dopaj.

”Poate că este suspendată din tenis, dar Simona Halep n-are de gând să se dea bătută fără luptă. Își menține declarația de nevinovăție în ceea ce privește substanța interzisă cu care a fost depistată pozitiv, iar declarația lui Patrick Mouratoglou pare să-i dea dreptate.

Asta pare și, de fapt, este nedrept, dar regulile tenisului sunt destul de ridige. Halep, indiferent dacă a știut  sau nu, a încălcat acele reguli”,, scrie site-ul lobandsmash.com.

Ce au scris americanii despre revenirea pe teren a Simonei Halep

Simona Halep nu are voie să joace în nicio competiție oficială, dar se pregătește intens la Dubai, alături de noul staff. Fostul lidrr mondial a primit șansa de a reveni pe terenul de tenis, după o pauză de aproape doi ani. ”Simo” va juca în cadrul celei de-a 5-a ediție a Sports Festival, eveniment care va avea loc la Cluj-Napoca.

Ea va juca alături de Andrei Pavel într-un meci al legendelor, iar adversarii lor vor fi Steffi Graf și Andre Agassi, care au câștigat împreună 30 de titluri de Grand Slam. Evenimentul va avea loc pe data de 15 iunie 2024, iar jurnaliștii americani au scris despre revenirea româncei pe teren.

Citește și: Ce avere mai are Simona Halep, după suspendarea pentru dopaj. Pe ce loc e în topul celor mai bogați români

Un loc în care nu va trebui să mai dovedească nimic este România ei natală. Sunem convinși că cei mai mulți dintre români au încredere în ea. Sportiva  nu știa că ia o substanță interzisă și, prin urmare, nu este vinovată, această logică este greu de contestat.

Cea m ai mare dovadă că Simona Halep este binevenită să facă ce vrea în România este că va fi una dintre cele mai importante sportive de la Sports Festival, care va avea loc în iunie la Cluj-Napoca, în regiunea Transilvaniei, iar Halep va participa la un meci demonstrativ”, au adăugat jurnaliștii americani.

Cum și-a anunțat Simona Halep prezența la Cluj

Anunțul participării Simonei Halep la partida de la Cluj a fost făcut printr-un clip video, în care sportiva îi transmite invitația lui Steffi Graf, prin intermediul telefonului: ”Bună, Steffi. Te aștept împreună cu Andrei în România, în țara mea natală. Am mai jucat la Sports Festival și mi-a plăcut. Sunt sigur că și ție o să își placă. Abia aștept să te văd la Cluj!”

Citește și: Înainte de audierea Simonei Halep la TAS, ITIA a dat o sentință record: ”16 ani de suspendare pentru 17 încălcări ale regulamentului”

”Am trăit momente speciale la Cluj, pe acel teren minunat amenajat în cadrul Sports Festival. Abia aștept să mă reîntorc și să joc acolo, alături de Andre Agassi și Steffi Graf”, a spus Simona Halep pentru site-ul oficial al evenimentului.

Simona Halep este suspendată din octombrie 2022, după testul anti-doping pozitiv pentru Roxadustat. Dubla câștigătoare de Grand Slam a jucat ultimul meci pe 29 august 2022, la US Open 2022, când a fost eliminată în primul tur.