Telefoanele anului 2023, în România. Ce mărci preferă românii, de fapt

de: Iulia Kelt
07 12. 2023

În anul 2023, smartphone-urile au evoluat considerabil, devenind nu doar dispozitive de comunicație, ci adevărate hub-uri pentru viața digitală și productivitatea zilnică.

Vezi și: Una caldă și alta rece pentru cei cu telefoane Samsung. Schimbarea Android care nu e pentru oricine

Ce caută românii la un smartphone, în 2023

În căutarea unui telefon mobil perfect, utilizatorii se concentrează pe o serie de aspecte care definesc experiența lor și funcționalitatea dispozitivului.

Oamenii caută telefoane care să ofere performanțe de vârf, astfel încât să gestioneze aplicațiile complexe, jocurile și sarcinile multitasking fără probleme. Procesoarele puternice, împreună cu suficientă memorie RAM, sunt esențiale pentru o experiență fluidă.

Mai mult, fotografia se află, la rândul său, centrul atenției pentru mulți. Căutarea unui smartphone în 2023 implică adesea o cameră foto de calitate superioară, cu capacități avansate de captare a imaginilor în diverse condiții de lumină și un sistem de stabilizare pentru înregistrări video clare.

În plus, utilizatorii doresc o baterie durabilă care să susțină o zi întreagă de utilizare intensivă. Încărcarea rapidă sau tehnologiile wireless devin criterii importante, în context.

Nu în ultimul rând, securitatea și protejarea datelor personale sunt prioritare. Utilizatorii caută telefoane cu tehnologii avansate de securitate, cum ar fi senzorii de amprentă, recunoașterea facială sau alte metode biometrice sigure.

Conectivitate 5G este la fel de importantă, astfel că mulți români caută telefoane compatibile pentru a beneficia de viteze de internet mai rapide și de o conectivitate mai bună.

Vezi și: REVIEW Xiaomi 13 PRO – seria 13 s-a lansat, oficial, la Barcelona: telefonul cu tehnologie Leica care te vrea fotograf

Preferințele anului, în România

Samsung (44,11%): Seria Galaxy a fost întotdeauna populară în România datorită calității ecranelor, performanței bune și diversității modelelor, de la cele de vârf precum seria S sau Note, până la modelele mai accesibile din seria A.

iPhone de la Apple (25,27%): Telefoanele iPhone au avut o bază de fani puternică în întreaga lume, iar în România acestea rămân apreciate pentru sistemul de operare fluid, performanță și calitatea construcției, dar nu neapărat pentru baterie.

Xiaomi (8,29%): În ultimii ani, telefoanele de la Xiaomi au câștigat popularitate datorită tehnologiei avansate și prețurilor competitive.

Vezi și: Apple iPhone 15 și iPhone 15 Plus, lansate oficial. Renunță la Lightning în favoarea USB-C, are o cameră de 48 megapixeli și dotări de 14 Pro. Cât costă