România a început să sărbătorească și Valentine’s Day, deși deja avea prin Dragobete o sărbătoare tradițională pentru Ziua Îndrăgostiților. Există, astfel, două grupuri de oameni care își dispută adevărata sărbătoare a iubirii. Cu sau fără dispută, cele două există și sunt sărbătorite de fiecare (cuplu) după cum dorește.
Surpriza Google pentru toți îndrăgostiții, ”mesajul” de Valentine`s Day: cum celebrează Ziua Îndrăgostiților 2023
Astăzi, 14 februarie, este celebrată dragostea. Îndrăgostiții din întreaga lume sărbătoresc Valentine’s Day sau „Ziua Îndrăgostiților”.
Când începeți să vă gândiți la Ziua Îndrăgostiților, vă puteți imagina buchete superbe de flori, baloane în formă de inimă, tone de dulciuri și felicitări sentimentale care vă vor face cu siguranță să roșiți.
Ca de fiecare dată, Google a marcat ziua iubirii cum s-a priceput mai bine, și anume printr-un doodle special creat. Puteți reda doodle-ul Google de Ziua Îndrăgostiților vizitând pagina de pornire, în data de 14 februarie (adică astăzi).
Doodle-ul creat de Google presupune două picături de apă care formează o inimă. Când una dintre ele cade, cealaltă “fuge” spre ea, ca s-o salveze, formând o inimă. Drăguț, nu?
De asemenea, dacă dai click pe doodle, vei fi trimis pe o pagină Google, unde ai știri, articole despre Valentine`s Day, dar și istoria acestei zile pe Wikipedia.
Valentine`s Day, pe Google
În Franța, sărbătoarea este cunoscută drept Sfântul Valentin și este sărbătorită ca în restul țărilor occidentale.
În Danemarca și Norvegia, 14 februarie Valentine’s Day este cunoscută drept „Valentinsdag”. Nu este sărbătorită la scară mare, dar mulți oameni își fac timp pentru a petrece într-un mod romantic cu partenerul de viață sau trimit o felicitare unei iubiri secrete.
În Suedia, Ziua Îndrăgostiților este numită Ziua Tuturor Inimilor, dar nu este o sărbătoare oficială.
În România, sărbătoarea tradițională pentru iubiți este Dragobete, sărbătorită pe 24 februarie. Numele vine de la un personaj din folclorul românesc care se presupune că ar fi fiul Babei Dochia. Etimologic, o parte din numele de Dragobete poate fi găsit și în cuvântul românesc dragoste.