14 feb. 2015 | 01:04

Valentine’s Day, sărbătorită pe Google: Ce doodle are pentru Ziua Îndrăgostiților

ACTUALITATE
Valentine's Day, sărbătorită pe Google: Ce doodle are pentru Ziua Îndrăgostiților

Valentine’s Day este sărbătorită pe Google cu un doodle special. Cei doi îndrăgostiți sunt cele două litere o din centrul logo-ului companiei.

Valentine’s Day sau Ziua Îndrăgostiților se sărbătorește pe 14 februarie, anual, iar acum Google îi dedică un doodle. Accesezi prima pagină a motorului de căutare: google.ro sau google.com, în funcție de ce nevoie ai, și vei descoperi ce a creat compania pentru această zi. Sunt mai multe scenarii în care cele două litere O îndeplinesc rolul unor îndrăgostiți.

Într-unul dintre scenarii ascultă muzică la aceleași căști, în altul își împrumută încărcătorul de laptop, în altul se regăsesc la locul stabilit, folosindu-și telefonul. Poți da câte un refresh paginii și le descoperi pe toate sau analizezi pozele de mai jos, dar nu prezintă și dinamica scenei. Cât despre Valentine’s Day, sau Ziua Îndrăgostiților, în Franța este cunoscută drept Sfântul Valentin și este sărbătorită ca în restul țărilor occidentale.

valentine's day prin google doodle 3

În Danemarca și Norvegia 14 februarie Valentine’s Day este cunoscută drept „Valentinsdag”. Nu este sărbătorită la scară mare, dar mulți oameni își fac timp pentru a petrece într-un mod romantic cu partenerul de viață sau trimit o felicitare unei iubiri secrete.

În Suedia, Ziua Îndrăgostiților este numită Ziua tuturor inimilor, dar nu este o sărbătoare oficială. În România, sărbătoarea tradițională pentru iubiți este Dragobete, sărbătorită pe 24 februarie. Numele vine de la un personaj din folclorul românesc care se presupune că ar fi fiul Babei Dochia. Etimologic, o parte din numele de Dragobete poate fi găsit și în cuvântul romanesc dragoste.

valentine's day prin google doodle 2

România a început să sărbătorească și Valentine’s Day, deși deja avea prin Dragobete o sărbătoare tradițională pentru Ziua Îndrăgostiților. Există, astfel, două grupuri de oameni care își dispută adevărata sărbătoare a iubirii. Cu sau fără dispută, cele două există și sunt sărbătorite de fiecare (cuplu) după cum dorește.

valentine's day prin google doodle 4