Simona Halep, atacată dur după ce a negociat participarea la un turneu: ”Credeam că mai jos de atât nu poate cădea”

de: Beatrice Dumitru
30 11. 2023

Simona Halep a primit o suspendare de patru ani pentru dopaj, însă sportiva speră la o revenire mai rapidă în tenis după ce a făcut apel la TAS. Aceasta și-a negociat participarea la un turneu, deși se află în plin scandal de dopaj, dar a fost atacată dur  pentru această decizie. Ce au spus fanii româncei.

Simon Halep și-a negociat revenirea pe teren

Simona Halep a fost suspendată pe 12 septembrie pe o perioadă de patru ani de tribunalul Sport Resoluiotions și mai are de ispășit aproape trei ani din pedeapsă până ar putea reveni din nou pe teren. Campioana de la Roland Garros și Wimbledon a făcut apel la TAS, dar pâna la primirea unui verdict și-a negociat revenirea în tenis.

Fostul lider mondial ar fi fost la un pas să participe la turneul demonstrativ de la Sankt Petersburg (Rusia), care se va desfășura la începutul lui decembrie. Jurnaliștii străini au relatat că Natalia Kamelzon, directorul general al turneului Northern Palmyra Trophies, i-a propus Simonei Halep să joace la ediția din acest an, iar românca s-ar fi arătat deschisă să joace în Rusia. Până la urmă, ea a refuzat.

Simona Halep a fost suspendată pentru dopaj.

”Am negociat cu Halep! Așteptam hotărârile judecătorești în cazul ei. Din păcate nu au fost pozitive pentru ea. Simona a spus: ‘Să nu ne forțăm norocul’. Dar ea ar fi vrut să vină”, a afirmat Kamelzon, potrivit jurnalistului Addam Addicott (Ubitennis), care citează publicația rusă Championat.

Atac la Simona Halep, după ce s-a aflat că a vrut să joace în Rusia

Deși este suspendată, Simona Halep ar fi putut juca la la Sankt Petersburg, deoarece turneul din Rusia nu se desfășoară sub egida WTA.  Amanda Anisimova, Veronika Kudermetova sau Yulia Putintseva sunt câteva dintre sportivele care au confirmat prezența la competiția de la Sankt Petersburg.

WTA și ATP au interzis competițiile în țara lui Putin după invazia din Ucraina. Totuși, WTA a precizat că nu poate lua măsuri împotriva participantelor de la Sankt Petersburg. ”Jucătoarele concurează în circuitul WTA pe cont propriu și, la discreția lor, au posibilitatea de a participa la demonstrative în afara sezonului, fără să fie penalizate”, a precizat WTA.

Citește și: Când revine Simona Halep pe teren, după decizia ITIA. Horia Tecău răstoarnă toate calculele: ”E cel mai bun scenariu”

Informația potrivit căreia Simona Halep ar fi putut juca în Rusia a iscat multă vâlvă în sportul alb, fiar anii tenisului, în special susținătorii Serenei Williams, au atacat-o dur pe sportiva din Constanța. ”Dopata și pro-Rusia…”, ”Ei bine, dopajul și Rusia merg mână în mână”, ”Când credeai că mai jos de atât nu poate cădea”, sau ”E trist că Halep vrea să revină chiar în Rusia, dar și faptul că fanii ei o încurajează să facă asta”, au fost doar câteva dintre comentariile la adresa Simonei Halep pe platforma X a turneului.

Organizatorii turneului au declarat că românca s-a arătat deschisă să participe la ediția din 2023, dar principalul impediment a fost procesul româncei de la TAS, aflat în plină desfășurare.

Răspunsul venit de la TAS în cazul Halep

Simona Halep așteaptă în continuare să fie audiată de către TAS, dar, de când a depus apelul, forul de la Lausanne a actualizat de două ori lista de audieri care ar urma să aibă loc până la data de 21 martie 2024. Dar cazul româncei nu apare. În acest context, Tribunalul de Arbitraj Sportiv a precizat că datele audierilor sunt stabilite în funcție atât de disponibilitatea arbitrilor, cât și de disponibilitatea părților la procedură.

Datele audierilor sunt stabilite în funcție de disponibilitatea arbitrilor și a părților la procedură. De asemenea, este posibil ca mai multe audieri să aibă loc în aceeași zi.

Citește și: Simona Halep, apariție total neașteptată. Ce a pregătit pentru ziua de 1 Decembrie VIDEO

Din aceste motive, este posibil (cu condiția ca schimbul de observații scrise să fi fost finalizat mai întâi) ca audierea să aibă loc înainte de 26 ianuarie 2024”, a fost răspunsul TAS, pentru Fanatik.

Simona Halep nu a mai jucat un meci oficial de pe 29 august 2022, când a fost eliminată în primul tur de la US Open. Ea a fost ștearsă din clasamentul WTA, iar la momentul suspendării provizorii ocupa locul nouă in clasamentul mondial