Serena Williams dă în vileag totul despre cazul Simona Halep. „Pierderi devastatoare în afara terenului”. Momentul pe care fanii jucătoarei din SUA îl așteptau de un an

de: Sorin Barbu
19 10. 2023

Serena Williams a dat de înțeles că ar fi trebuit să câștige finala de la Wimbledon cu Simona Halep, după ce jucătoarea din România a fost acuzată de dopaj, iar acum s-a decis să abordeze și acel moment. Jucătoarea din Statele Unite ale Americii a decis să publice două cărți, iar jurnaliștii de la The Guardian au aflat că vor fi abordate și dezvăluite multe teme foarte delicate.

Serena Williams a decis să publice două cărți. Ce va spune despre Simona Halep?

Serena Williams a fost prima jucătoare care „a săpunit-o” zdravăn pe Simona Halep, după ce jucătoarea din România a fost suspendată de tribunalul Sport Resolutions. Sportiva americană a dat de înțeles că ar fi vrut să ceară să i se acorde victoria din finala din anul 2019 de la Wimbledon, considerând că și în acel moment Halep a fost dopată. Este clar că acest subiect se va regăsi și în paginile uneia dintre cele două cărți pe care Serena Williams le-a scris și a anunțat că se pregătește să le publice.

„Atât de mult timp, m-am concentrat doar să câștig și nu m-am așezat niciodată să mă uit înapoi și să reflectez la viața și cariera mea. În ultimul an mi-a plăcut foarte mult să-mi petrec timpul cu familia mea pentru a sărbători realizările și a-mi explora celelalte pasiuni.Nu putea fi un moment mai bun pentru a putea prelua un proiect atât de personal, intim”, a declarat Serena Williams în The Guardian.

Citește și: Simona Halep, în pericol să piardă titlul de la Wimbledon, după declarațiile Serenei Williams?

Simona Halep și Serena Williams, sursa FOTO: PROFIMEDIA

„O explorare cu inima deschisă a experiențelor care i-au modelat viața”

Cele două cărți nu au încă titlu și nici nu a fost anunțată dată la care vor fi publicate, dar editorul Penguin Random House a anunțat că în paginile acestor lucrări se vor regăsi multe subiecte delicate, dar va fi vorba și despre „o explorare cu inima deschisă a experiențelor care i-au modelat viața”. Serena va dezvălui și cum s-a descurcat în acest sport dominat de bărbați și va vorbi despre „pierderile devastatoare de pe teren și din afara lui”.

Serena Williams s-a retras acum cinci luni și este una dintre cele mai importante nume din istoria tenisului feminin. Sportiva de 42 de ani a cucerit 73 de titluri de simplu și a câștigat 23 de turnee de Grans Slam, cu unul mai puțin decât Margaret Court.

Simona Halep a fost suspendată patru ani pentru dopaj, în luna septembrie a acestui an, de tribunalul Sport Resolutions. Jucătoarea a fost acuzată de dopaj și va încerca să-și salveze cariera și onoarea la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. Este ultima șansă pentru sportiva care a fost în două rânduri liderul clasamentului WTA. Jucătoarea se pregătește și de un proces cu firma care i-a livrat suplimentul nutritiv contaminat cu Roxadustat.

Ion Țiriac a îndemnat-o să-i dea în judecată și să le ceară 100 de milioane de euro celor care i-au amânat procesul mai bine de un an.