Mesajul emoționant al fotbalistului de la Liverpool al cărui tată a fost răpit. Avertismentul teroriștilor

de: Beatrice Dumitru
06 11. 2023

Fotbalistul lui Liverpool, columbianul Luis Diaz, trăiește o drama de peste o săptămână, după ce tatăl său a fost răpit de Armata de Eliberare Națională (ELN). Acum, gruparea de gherilă pune condiții pentru eliberarea părintelui mijlocașului.

Mesajul fotbalistului de la Liverpool

Tatăl atacantului Luis Diaz, Luis Manuel Diaz, a fost răpit în Columbia de gruparea de gherilă ELN (Armata de Eliberare Națională) pe 28 octombrie, în orașul Barrancas. Mama jucătorului, luată și ea ostatică, a fost eliberată între timp.

Luis Diaz (26 ani) a mers pentru câteva zile în țara natală, unde a primit asigurări că se fac toate eforturile ca tatăl său să fie eliberat în cel mai scurt timp posibil. Inclusiv președintele Gustavo Petro a luat atitudine.

Chiar dacă trăiește o adevărată dramă, mijlocașul a jucat pentru Liverpool, în meciul cu Luton. El a intrat în minutul 83, la 1-0, și a înscris golul egalării, în prelungiri, și a marcat reușita printr-un mesaj emoționant pentru cei care i-au răpit părintele: ”Libertate pentru tata!„, a scris acesta pe o bluză albă. Și nu a fost singurul pe care l-a transmis.

Mesajul afișat de Luis Diaz, de la Liverpool. Sursa foto: Profimedia

”Neliniștea noastră crește cu fiecare minut care trece. Eu, mama și frații mei suntem disperați, nu mai există cuvinte pentru a exprima angoasa în care trăim. Suferința va înceta doar când el va fi din nou acasă”, a spus fotbalistul.

Ce avertisment au transmis răpitorii

După mesajele lansate de Luis Diaz, Armata de Eliberare Națională a reacționat și a anunțat că își va respecta promisiunea și îl va elibera pe tatăl fotbalistului, dar susține că operațiunile militare din zonă împiedică acest lucru. În plus, avertizează că acțiunea declanșată de autoritățile de la Bogota i-ar putea pune viața în pericol părintelui lui Luis Diaz și pretinde ”garanții de securitate”

”Pe 2 noiembrie, am comunicat decizia de a-l elibera pe Luis Manuel Diaz. De atunci, am început procesul, încercând să-l aplicăm cât putem de repede. Facem eforturi să evităm incidentele cu forțele guvernamentale. Regiunea e încă militarizată, survolată continuu, au fost debarcate trupe și încă se oferă recompense ca parte a unei operațiuni de căutare intense.

Citește și: Tragedie în lumea sportului. Fotbalistul Gilberto Hernandez Bultron, rivalul lui Messi, a fost împușcat mortal în plină stradă

Situația nu ne permite să executăm planul de eliberare rapid și sigur. În acest moment, viața lui Luis Manuel Diaz nu e sub risc. Totuși, dacă operațiunile continuă, eliberarea va întârzia și va crește riscul”, a precizat ELN, citată de publicația columbiană Semana.

Luis Diaz scapă de sancțiuni după afișarea mesajului pentru tatăl său

Regulamentul Federației de Fotbal din Anglia le interzice jucătorilor să își ridice tricourile pentru a dezvălui mesaje personale. Dar, se pare, că fotbalistul columbian va scăpa de sancțiuni.

Citește și: Un căpitan din Premier League, atacat în plină stradă și amenințat cu moartea. S-a bătut cu șase persoane

DailyMail relatează că mijlocașul lui Liverpool nu va primi sancțiuni din partea FA pentru că nu și-a ridicat complet tricoul. În plus, jurnaliștii britanici susțin că forul de la Londra va ține cont de caracterul excepțional al situației.