Mesajul dimineții de la Casa de Pensii: se întâmplă de astăzi, 12 iunie. Toți pensionarii trebuie să știe detaliul despre vouchere

de: Alexandru Puiu
12 06. 2023

Într-o perioadă foarte dificilă pentru pensionarii români, cu o serie stufoasă de reforme ale sistemului care ar urma să fie introduse în următoarele luni, Casa de Pensii vine cu o veste bună.

În perioada 12 – 16 iunie urmează să fie distribuite în România bilete de tratament balnear la stațiunile de pe meleaguri mioritice pensionarilor care au făcut o cerere în acest sens. Perioada de tratament vizată este 23 – 27 iunie. Anunțul a fost făcut de către Casa de Pensii Gorj, dar mecanismul și perioadele sunt foarte similare în toate județele din țară.

Biletele de tratament pentru pensionari, disponibile de astăzi

„S-au primit biletele de tratament balnear pentru seria nr.8/2023 cu data de intrare în perioada 23 – 27 IUNIE 2023. În această serie, Casei Județene de Pensii Gorj i-au fost repartizate 154 de bilete pentru tratament balnear.”, a transmis CJP Gorj pe pagina de Facebook a instituției.

În total, în cazul CJP Gorj, au fost primite 154 de bilete pentru tratament balnear. Dintre ele, 150 au fost alocate automat prin aplicația SPA, în funcție de punctajul obținut de cei care au înaintat cereri. Repartizarea nominală pe stațiuni se regăsește la sediul instituției, afișată.

Titularii de bilete de tratament care nu se prezintă pentru ridicarea biletului la data programată, va pierde repartiția, iar biletul va fi redistribuit unui alt solicitant.

”Conform CRITERIILOR, diagrama de alocare automata a biletelor de tratament balnear, realizata de aplicatia informatica SPA, NU POATE FI MODIFICATA

Biletele de tratament balnear, atât cele repartizate cât și cele nerepartizate, se vor distribui în zilele de 12, 13, 14, 15 și 16 iunie 2023. În cazul în care titularul nu se prezintă pentru ridicarea biletului până la data programată, repartiția este anulată, iar biletul se redistribuie altui solicitant.”, se menționează în același comunicat CJP Gorj.

Este important de reținut că biletele de tratament nu se eliberează decât personal, după legitimarea recipienților. Există și varianta unei alte persoane, dar doar pe bază de procură notarială autentificată.

„Toate biletele nevalorificate până în data de 16 iunie 2023, ora 13:30, vor fi redistribuite începând cu data de 19 iunie 2023, ora 8:00, până inclusiv in data de începere a seriei.”, a adăugat Casa Județeană de Pensii Gorj.