„Meniul interzis” la echipa națională, promovat de unul dintre jucătorii cei mai importanți. Edi Iordănescu o să-l pună pe cântar – VIDEO

de: Sorin Barbu
10 10. 2023

Nicolae Stanciu este căpitanul echipei naționale în lipsa lui Vlad Chiricheș și a acordat un interviu înaintea meciurilor cu Belarus și Andorra, din preliminariile Campionatului European din anul 2024. Fotbalistul a dezvăluit care erau mâncărurile favorite în copilărie, dar și-a adus aminte și de trăsnăile pe care le-a făcut la școală.

„Meniul” din copilăria lui Nicolae Stanciu

Nicolae Stanciu este pregătit pentru meciurile cu Belarus și Andorra din preliminariile Campionatului European de Fotbal din anul 2024, programate pe 12 și 15 octombrie. Fotbalistul este optimist și relaxat, fapt ce a rezultat și din interviul pe care l-a acordat pentru site-ul Federației Române de Fotbal.

Mijlocașul a acceptat chiar o întoarcere în timp și a dezvăluit mai multe amintiri din perioada copilăriei. Bucatele lui favorite, pe care le mânca acasă, nu au nicio legătură cu sportul de performanță. Iar Edi Iordănescu nu ar accepta un astfel de meniu pe masa fotbaliștilor.

„Cartofii prăjiţi, ciorbele făcute de bunica, iar acum le face mama, şi ceva legat de pui”.

Ce nu-ți plăcea?

Când eram mic, de fapt până de curând, nu prea mi-au plăcut sarmalele, până acum câţiva ani, acum mănânc. Piftie (răci) se numesc la noi (n.r. – Stanciu este din judeţul Alba) şi nici varza călită nu îmi plăcea”, a declarat Nicolae Stanciu.

Jocurile copilăriei și năzbâtiile de la școală

Fotbalistul cu 70 de meciuri în echipa națională a mers și mai departe cu povestirile și a vorbit și despre jocurile copilăriei.

„Nu prea aveam super-eroi, când eram mic-mic, aveam numai TVR la televizor şi alb negru. Eroii mei erau părinţii și sora mea mai mare. De-a v-aţi ascunselea era jocul meu favorit. Ne prindea seara târziu jucându-ne. Apoi raţele şi vânătorii şi ţară, ţară vrem ostaşi”.

Clar îmi doream să ajung fotbalist, nu mă gândeam la nimic altceva. Crescând, pe la 11-12 ani, când am început să merg la fotbal organizat, mi-am dat seama că mai mult îmi doream să ajung fotbalist”, a mai spus mijlocașul lui Damac și al primei reprezentative a României.

Stanciu a povestit și ce năzbâtii a făcut la școală și care era materia care nu i-a plăcut deloc

„Am fost elev destul de bun până când am început să fiu chemat la prima echipă. Îmi plăcea sportul, eram destul de bun şi la matematică şi îmi plăcea şi informatica. Nu-mi plăcea fizica deloc.

„Am spart şi geamuri în copilărie, în joacă cu un coleg, l-am împins şi s-a spart tabla la şcoală. Am fost certat de părinţi, pentru că au trebuit să cumpere altele”, a recunoscut jucătorul.

Stanciu regretă lipsa fanilor la meciul cu Andorra, dar se bucură că vor fi copii, în tribunele stadionului. Primul meci, cel cu Belarus, se va disputa la Budapesta.

„Mă bucur că vor veni copii la meciul cu Andorra, am amintiri plăcute de la meciul cu Norvegia. Ştiu că e duminică şi târziu şi ne dorim să-i facem fericiţi. Sunt convins că mulţi dintre ei ne au ca modele. Chiar ne dorim să se întoarcă bucuroşi acasă şi să aibă ce povesti a doua zi la şcoală”,  a mai afirmat jucătorul primei reprezentative.

Lotul României pentru meciurile cu Belarus și Andorra

PORTARI
Horațiu Moldovan (FC Rapid 1923, 5/0), Florin Niță (Gaziantep | Turcia, 19/0), Ștefan Târnovanu (FCSB, 1/0);
FUNDAȘI
Andrei Rațiu (Rayo Vallecano | Spania, 12/1), Deian Sorescu (Raków | Polonia, 13/0), Radu Drăgușin (Genoa | Italia, 9/0), Adrian Rus (Pafos | Cipru, 17/1), Andrei Burcă (Al-Okhdood | Arabia Saudită, 21/1), Bogdan Racovițan (Raków | Polonia, 0/0), Nicușor Bancu (Universitatea Craiova, 30/2), Andrei Borza* (FC Rapid 1923, 0/0);

MIJLOCAȘI
Vladimir Screciu (Universitatea Craiova, 2/0), Marius Marin (Pisa | Italia, 12/0), Răzvan Marin (Empoli | Italia, 48/2), Nicolae Stanciu (Damac FC | Arabia Saudită, 62/13), Alexandru Cicâldău (Konyaspor | Turcia, 32/4), Darius Olaru (FCSB, 13/0), Olimpiu Moruțan (Ankaragucu | Turcia, 11/1), Dennis Man (Parma | Italia, 19/6), Ianis Hagi (Deportivo Alaves | Spania, 27/2), Valentin Mihăilă (Parma | Italia, 14/4), Florinel Coman (FCSB, 9/0);

ATACANȚI
Denis Alibec (Muaither | Qatar, 33/4), Denis Drăguș (Gaziantep | Turcia, 5/2), Daniel Bîrligea (CFR Cluj, 0/0), Louis Munteanu (Farul Constanța, 0/0).
* Andrei Borza a fost convocat în urma accidentării lui Mario Camora