Kremlinul spune că este „prea devreme” pentru a vorbi despre candidatura lui Putin în 2024
Momentul în care se va discuta dacă președintele rus Vladimir Putin va candida la alegerile prezidențiale din 2024 este încă departe, foarte departe, deoarece Moscova are probleme mai presante care trebuie rezolvate în prezent, declară Kremlinul.
Candidatura lui Putin din 2024, „încă foarte departe”
Adresându-se recent reporterilor, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că este ‘prea devreme’ să se vorbească despre o nouă candidatură a lui Putin în 2024, deoarece țara are ‘o mulțime de afaceri curente’.
„Președintele nu a făcut nicio declarație pe această temă”, a spus Peskov, potrivit The Guardian.
La începutul anului 2021, Putin a semnat o lege care îi va permite să mai candideze pentru încă două mandate prezidențiale pe parcursul vieții sale.
Acest lucru ar însemna că, dacă va rămâne la putere până în 2036, ar putea depăși mandatul lui Iosif Stalin, care a condus țara timp de aproape trei decenii, din 1924 până la dispariția sa în 1953.
Putin afirmă că are „dreptul de a candida” pentru realegere
În noiembrie 2021, Putin a afirmat, în cadrul sesiunii plenare a celui de-al 13-lea Forum de investiții VTB Capital ‘Russia Calling’, că are dreptul să candideze pentru un nou mandat prezidențial.
„În ceea ce privește planurile mele, am dreptul să candidez pentru realegere în conformitate cu Constituția.
Nu am stabilit dacă o voi face sau nu, dar existența acestui drept stabilizează deja situația politică internă, la fel ca și anunțul lui Biden că va candida din nou la președinție”, a declarat Putin, potrivit agenției ruse de presă TASS.
În ultima vreme, Vladimir Putin, în vârstă de 70 de ani, a fost ocupat cu orchestrarea unor atacuri asupra Ucrainei în numele unei operațiuni militare speciale.
Recent, el a declarat că „victoria este asigurată” în războiul care a izbucnit în urmă cu aproape un an. De asemenea, el continuă să rămână la narațiunea că scopul operațiunii este de a salva oamenii din regiune, susținând totodată că Moscova a vrut inițial să ajungă la o soluție pașnică înainte de a acționa militar, dar a fost înșelată de Ucraina.