Judecătoarea din Suceava, arestată pentru mită și consum de droguri. După divorț a început o relație cu un traficant. Noi detalii din dosar

de: Denisa Dudescu
13 10. 2023

Ana Maria Chirilă, judecătoarea din  Suceava, rămâne în arest pentru 30 de zile. Aceasta este acuzată că a luat mită de la un interlop pe care îl judeca pentru infracțiunile de răpire și camătă.  

Judecătoarea din Suceava, arestată

Judecătoarea Ana Maria Chirilă, de la Secția Penală a Tribunalului Suceava are cinci capete de acuzare. Aceasta ar fi primit bani, sejururi, servicii de pază și protecție sau alimente, iar în schimb dădea informații din dosare DIICOT vizând infracțiuni de constituire a unui grup infracțional organizat, camătă, lipsire de libertate, trafic de droguri sau contrabandă de țigări. 

Printre altele judecătoarea din Suceava este acuzată și de deținere de droguri pentru consum, dar și pentru și-a pus la dispoziție casa în acest scop.

  • Folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații (2 fapte) și a infracțiunii de favorizarea infractorului (2 fapte);
  • Luare de mită;
  • Complicitate la trafic de influență;
  • Deținere de droguri pentru consum în formă continuată (5 acte materiale);
  • Punere la dispoziție, cu știință, cu orice titlu, a unei locuințe pentru consumul ilicit de droguri ori tolerarea consumului ilicit în asemenea locuri, în formă continuată (3 acte materiale;

Tot în arest preventiv, și tot pentru 30 de zile, a ajuns și Mihai Pînzari, din Dornești, cu domiciliul în Rădăuți.

Poveste cu iz de telenovelă. Cu cine se iubește judecătoarea

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2020 – 2023, în mod direct sau prin intermediul altor persoane, judecătoarea din Suceava>

 „în mod repetat, a primit/acceptat primirea unor foloase necuvenite (bani, bijuterii, folosința gratuită a unor autoturisme, contravaloarea unor sejururi, servicii de pază și protecție, produse alimentare ș.a.) în legătură cu măsurile dispuse și hotărârile pronunțate într-o cauză instrumentată de DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava”.

Mihai Pînzari, zis „Tonici”, în vârstă de 39 de ani, din municipiul Rădăuți, a fost acuzat că a participat la o faptă de răpire ca-n filme, față de un tânăr acuzat de furt, iar procurorii au adunat probe şi despre împrumuturi cu camătă pe care acesta le-ar fi dat anterior răpirii.

Fapta petrecută ca-n filmele cu mafioți s-a petrecut pe 28 aprilie 2016, în plină zi, în jurul orei 15.30, în incinta service-ului Every Day din Frătăuţii Vechi, potrivit jurnaliștilor de la Monitorul de Suceava.

Un autoturism cu folii pe geamuri, fără numere de înmatriculare, a intrat în trombă în service. Doi indivizi cu cagule pe faţă au coborât dintr-o maşină, au spus pe un ton grav că au un mandat pe numele mecanicului Ş.I. (victima din acest caz), l-au luat cu forţa pe acesta, l-au încătuşat şi l-au urcat în maşină.

Totul s-a petrecut extrem de repede, iar ceilalţi angajaţi nu au realizat prea clar despre ce este vorba. Totuşi, impresia a fost că acțiunea este una legală, a organelor statului. Tânărul de 19 ani a fost dus cu maşina în jur de 3 kilometri, până într-o luncă, aflată pe raza localităţii Măneuţi.

Judecătoarea din Suceava ar fi consumat droguri de mare risc

Judecătoarea din Suceava, aflată în arest preventiv, ar fi consumat cocaină și și-ar fi pus casa la dispoziție pentru consumul de droguri.

„În perioada septembrie – octombrie 2023, inculpata a deținut în locuința sa droguri de mare risc în vederea consumului propriu, iar în anumite perioade a pus la dispoziția unor persoane locuința sa în vederea consumului de droguri”, transmit procurorii.

În perioada aprilie – septembrie 2023, inculpata, în virtutea prerogativelor pe care le implică funcția pe care o exercita, a luat cunoștință de informații nepublice privind actele de urmărire penală și măsurile dispuse într-o altă cauză DIICOT, informații pe care în mod direct și prin intermediul altor persoane le-a pus la dispoziția unor persoane interesate.

Referitor la infracțiunea de favorizarea infractorului, s-a reținut că divulgarea către persoanele cercetate a faptului că erau vizate de măsuri de supraveghere tehnică sau percheziții a fost de natură să pericliteze cercetările în cauzele respective.

Cu privire la infracțiunea reținută la punctul 2 (luare de mită), potrivit probatoriului administrat, s-a stabilit că, în perioada 2020 – 2023, în mod direct sau prin intermediul altor persoane, inculpata, în mod repetat:

„a primit/acceptat primirea unor foloase necuvenite (bani, bijuterii, folosința gratuită a unor autoturisme, contravaloarea unor sejururi, servicii de pază și protecție, produse alimentare ș.a.) în legătură cu măsurile dispuse și hotărârile pronunțate într-o cauză instrumentată de DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava”.

Averea judecătoarei din Suceava constă în mai multe datorii

Ana Maria Chirilă, judecătoarea din Suceava e divorțată și trăia o poveste de iubire cu un traficant de droguri -Ciprian Cotoară. E are trei copii care sunt acum în grija bunicilor.

Ultima declarație de avere publicată pe pagina CSM e din 2021. Are 3 credite la bancă de peste 300.000 de lei sau bijuterii sau bunuri de artă raportate. Are un apartament în Constanța, dar și două terenuri în Cluj și Sibiu.