Harta sărăciei din România: să te ferească Dumnezeu să locuiești în aceste județe, se face foamea
Când vine vorba despre sărăcie, fenomenul se regăsește peste tot pe Glob, iar țara noastră are și ea reprezentantele ei de seamă la nivel regional când vine vorba despre neajunsuri și trai greu.
În România, sărăcia este neuniform distribuită. Avem zone cosmopolite, prospere, foarte bine dezvoltate, unde rezidenții câștigă bine și duc un trai tihnit din punct de vedere economic, dar și județe și orașe unde lucrurile nu stau deloc așa. Sărăcia e la ea acasă, cum se spune, și cu greu oamenii își pot depăși condiția aici, fiindcă au parte de un cerc vicios, sunt săraci fiindcă n-au locuri de muncă, iar investitorii nu vin aici din cauza lipsei de dezvoltare.
Sărăcia se mănâncă pe pâine în aceste regiuni din România
Se pare că zona de Sud a țării ar fi cel mai afectată de fenomenul sărăciei, sau cel puțin asta indică studiile de specialitate.
Aici sunt județele cel mai expuse riscului de sărăcie și excluziune socială. Citește și Orașul unde nu există bani! Locuiesc îl el peste 100 de naționalități și toți duc o viață liniștită
Totuși, dacă ne consolează în vreun fel, situația Sudului României se regăsește și-n alte țări europene, inclusiv Italia. Țara unde au plecat milioane de români în căutarea unui trai mai bun și a unor salarii mai mari nu e chiar atât de prosperă în toate regiunile sale.
E drept că per ansamblu italienii au forță financiară și putere de cumpărare, dar nu toți. La fel ca în cazul nostru, ai și ei săracii lor.
Sărăcie găsești și-n țări bogate, precum Italia
Conform unor date oficiale publicate de biroul de statistică al Uniunii Europene, în anul 2022, regiunea Campania a înregistrat a doua cea mai mare cifră din Europa, după Sud-Estul României (46,2%), în ciuda mediei europene care este 21,6%.
De fapt, ne mai arată cifrele oficiale, se pare că zonele Sicilia, Campania și Calabria se numără printre primele zece regiuni din Europa cu cea mai mare pondere de persoane expuse riscului de sărăcie și excluziune socială.