Grecia și Bulgaria sar din top: cum s-au schimbat tendințele turistice ale românilor, în ultima perioadă

de: Iulia Kelt
21 02. 2023

Se pare că românii încep să-și schimbe tendințele turistice, după cum vei observa în cele ce urmează să fie relatate.

Mai exact, Norvegia, Danemarca, Suedia, Finlanda şi Islanda, urmate de Ţările Baltice, adică Lituania, Letonia şi Estonia, se numără printre destinaţiile turistice europene preferate de români, în special pentru circuite, croaziere sau city break-uri, se arată într-un studiu realizat de agenția de turism DAL Travel, potrivit Agerpres.

„Începutul anului 2023 este caracterizat de o cerere mare pentru circuite turistice, pe toate continentele şi mai ales pentru destinaţii inedite. Se constată o apetenţă crescută a turiştilor români pentru călătorii, pentru experienţe dinamice, unice”, au declarat consultanţilor DAL Travel, conform sursei citate anterior.

Românii vor să vadă acum și Europa nordică

Agenția a demonstrat că cererea pentru Europa de Nord şi, mai ales, pentru Ţările Nordice a crescut cu 30% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.

În consecință, Norvegia, Danemarca, Suedia, Finlanda şi Islanda sunt căutate de români.

„Este o realitate, cei mai mulţi turişti aleg, statistic, ca destinaţii pentru concediile de vară, ţările europene, fiind mai la îndemână ca proximitate şi, fireşte, ca transport faţă de alte destinaţii mai îndepărtate. În ultimii ani, am observat o apetenţă mai mare a românilor pentru Ţările Nordice, dar şi pentru Ţările Baltice, pornind de la city break-uri, până la circuite complexe.

Civilizate, curate şi ordonate, ele sunt cunoscute pe plan mondial pentru calitatea vieţii, protecţia socială, precum şi pentru peisajele deosebite de care te poţi bucura atunci când le vizitezi. Observ în general un interes crescut al românilor pentru nordul Europei, aici incluzând şi Marea Britanie şi Irlanda, un motiv în plus fiind faptul că mulţi români fug de arşiţa verii căutând răcoarea nordului Europei.

Faţă de anul precedent, tarifele s-au majorat cu 20% – maxim 30%, tendinţă mondială generată de rata inflaţiei şi de alte scumpiri. Însă, faţă de alte domenii economice, în turism vorbim de creşteri de tarife care nu-l fac pe turist să le resimtă grav în buzunarul propriu”, a declarat Daniela Nedelcu, director general al agenţiei de turism în cauză.