Gigi Becali l-a desființat pe Kyros Vassaras, după Sepsi – CFR: ”Să facem plângere. Nu mai are simțul ridicolului. Nu mai are discernământ”

de: Beatrice Dumitru
18 12. 2023

Duelul dintre Sepsi și CFR a adus un nou scandal pe tema arbitrajului, după faza în care covăsnenii au marcat golul victoriei. Șeful arbitrilor, Kyros Vassaras, a recunoscut că validarea reușitei a fost o greșeală, motiv pentru Gigi Becali să se dezlânțuie la adresa acestuia. Patronul FCSB-ului a solicitat arbitri străini la meciurile din SuperLiga.

Gigi Becali, atac la Kyros Vassaras

Golul decisiv marcat de Vitalie Damașcan de la Sepsi, în minutul 85, al meciului cu CFR Cluj a stârnit scandal în SuperLiga. Reușita a fost precedată de un ofsaid, fază fiind analizată timp de aproape patru minute în camera VAR, dar arbitrul a considerat că nu e nimic neregulamentar și a validat golul.

Kyros Vassaras, președintele CCA, a recunoscut că validarea golului celor de la Sepsi a fost o greșeală, motiv pentru Gigi Becali să facă o criză de nervi și să pună tunurile pe șeful arbitrilor. Patronul celor de la FCSB susține că decizia de a valida golul a fost corectă și, în plus, spune că vrea să facă plângere penală împotriva lui Vassaras.

Sepsi – CFR, etapa 20 din SuperLiga. Sursa foto: Sport Pictures

Vassaras să se uite la minge. Să vină să-l învăț să se uite la fază. Rondon când primește mingea e în retragere. Adică zice ‘Ce faceți voi? Voi, prietenii mei.. Trebuie să scoateți mingea din poartă încă o dată’. Băi băiatule, noi am pierdut campionatul cu FC Voluntari și nu și-a cerut scuze. El cu acest comunicat și-a dat foc la valiză. Îi fac plângere penală.

Declarația lui e vădită. E o chestiune cu tentă. Mesajul lui e «Ăia sunt prietenii mei. Trebuia să scoateți mingea din poartă! Bă, nu mă interesează! Scoateți mingea din poartă. Dacă nu, vă rețin de la delegări». Așa e România… E batjocorită de străini.

Băi băiete… Să ceri scuze… Înseamnă că e ceva foarte grav la mijloc. Trebuie să facem plângere. Omul ăsta nu mai are limite. E prea mult! E instigare la favorizare… Nu mai are simțul ridicolului. Nu mai are discernământ”, a spus Gigi Becali, pentru Fanatik.

Gigi Becali vrea arbitri străini

În plus, patronul roș-albaștrilor a afirmat că șeful arbitrilor este de partea CFR-ului și a solicitat  aducerea unor arbitri străini la meciurile din SuperLiga pentru echipele care își doresc acest lucru.

Gigi Becali este sigur că două echipe din campinat nu vor abitri din străinătate. Acestea sunt CFR și Rapid: ”Giuleștenii au cele mai frumoase arbitraje. Ca o bomboană”. 

Citește și: Gigi Becali, discurs furibund în care a cerut plecarea lui Kyros Vassaras din fruntea CCA. „Nu eşti om, eşti un animal care trebuie dresat” – VIDEO

”E nevoie de arbitri străini. Pe Vassaras îl interesează CFR Cluj. Dar tot noi luăm campionatul. Dumnezeu va face dreptatea. Ce e Vassaras pentru Dumnezeu? O furnică. Un punct de praf. Nu vezi ce fel de om e? Nu înțelege… să plece acasă. Du-te, mă, acasă la tine”, a adăugat Gigi Becali.

Explicația uluitoare a lui Kyros Vassaras pentru golul marcat din ofsaid

Kyros Vassaras, președintele CCA, a admis că faza a fost judecată greșit de brigada de arbitri, iar motivul este uluitor. Acesta a spus că operatorul din camera VAR a trasat liniile greșit pentru că a încurcat atacantul cu fundașul.

”Ca urmare a analizei făcute a rezultat că s-a comis o eroare. Linia albastră a fost atribuită atacantului, iar cea roșie fundașului. Cu toate că cel care atribuie liniile este operatorul de reluări care face parte din echipa tehnică VAR, arbitrul VAR și asistentul VAR nu pot fi absolviți de vină, ei nerealizând eroarea comisă, deși foarte bine au observat o posibilă poziție de ofsaid.

Citește și: Gigi Becali, dezvăluire șoc după eliminarea FCSB-ului din Cupa României: ”I-am spus echipa lui Mititelu cu două zile înainte”

De asemenea, arbitrul asistent, chiar dacă ofsaidul a fost unul mic, nu ușor de sesizat în dinamica fazei, va suporta și el consecințele”, a precizat Kyros Vassaras, într-un comunicat.

După înfrângerea cu Sepsi, CFR Cluj a râmas la opt puncte în spatele liderului FCSB, care are 41 de puncte.