Gigi Becali confirmă playtech.ro. Patronul FCSB vrea să-l dea afară pe Vlad Chiricheș. „Ia foarte mulți bani, 400.000 de euro”

de: Sorin Barbu
28 09. 2023

Gigi Becali s-a săturat deja de Vlad Chiricheș și vrea să-l dea afară, după doar opt săptămâni. Patronul FCSB regretă că i-a oferit un contract pe doi ani căpitanul echipei naționale și a explicat că plecarea lui i-ar aduce o economie de aproape 700.000 de euro.

Gigi Becali vrea să renunțe la Vlad Chiricheș

Gigi Becali se gândește să renunțe la Vlad Chiricheș, jucătorul pe care și l-a dorit cel mai mult în această vară. Căpitanul echipei naționale a suferit o ruptură musculară și are șanse foarte mici să mai joace anul acesta. Patronul echipei FCSB a recunoscut că oamenii din staff i-au spus că fundașul central este predispus la accidentări, dovadă perioadele de pauză din Italia, dar a sperat că lucrurile se vor schimba, în condițiile în care nivelul de efort din România nu se compară cu cel din campionatele din Vest.

„Dacă-mi pare rău că l-am luat pe Chiricheș? Într-un fel da. Dar nu că l-am luat pe Chiricheș, ci pentru bani, că sunt foarte mulți. Într-un fel eu sunt vinovatul, pentru că l-am vrut foarte mult. Staff-ul îmi zicea să aștept, că se accidentează mult. Am zis că vom avea noroc și la noi nu se va accidenta”, a declarat Gigi Becali.

Vlad Chiricheș câștigă 400.000 de euro pe sezon la FCSB și este jucătorul din campionatul românesc cel mai bine plătit. Sursa Foto: Sport Pictures

Patronul FCSB are toate motivele să se gândească la o despărțire. Căpitanul naționalei României câștigă 400.000 de euro pe sezon și are cel mai mare contract din SuperLiga României. Înțelegerea a fost semnată pe doi ani, iar acum omul de afaceri caută soluții să o rezilieze.

„Îmi pare rău că am făcut pe doi ani, el a insistat. Poate ne înțelegem, nu e Chiricheș ăla care să tragă de chestii de genul ăsta. Dar să dea Dumnezeu să-și revină, să nu se mai accidenteze și să ne ajute. Ia foarte mulți bani, 400.000 de euro.

Să vedem, poate-și revine, poate nu se mai accidentează, atunci ne-ar ajuta foarte mult. L-am luat pentru campionat și cupele europene, poate ne va ajuta în Liga Campionilor, că noi ne pregătim acum (n.r. – râde)”, a spus Becali la PrimaSport.

Gigi Becali confirmă playtech.ro. Patronul FCSB a vrut să renunțe la Chiricheș și acum o lună

Gigi Becali s-a gândit să renunțe la Vlad Chiricheș încă de la jumătatea lunii august. Informația a fost furnizată în exclusivitate de playtech.ro, după ce patronul s-a enervat că fundașul central a greșit grav în meciul retur cu Nordsjaelland, din turul trei preliminar din Europa Conference League, și a fost eliminat în minutul 62, când gazdele conduceau cu 1-0 și echipa avea încă șansa să lupte pentru calificare.

„Chiricheș m-a dezamăgit la primul cartonaș pe care l-a luat, la al doilea se poate întâmpla. Dar la primul, nu ai voie. Trebuie să meargă stăpânul la stână, să bată cu pumnul în masă și să spună: «Cine mai comentează deciziile arbitrului 25.000 de euro amendă, 5.000 amendă».

Iei galben pentru proteste, 10.000 de euro amendă. Dar a îmbătrânit și stăpânul, ce să faci?”, a tunat atunci Gigi Becali.

Gigi Becali l-a atacat de mai multe ori pe Vlad Chiricheș și chiar a spus că sud-africanul Ngezana este mai bun decât el. Fundașul are 33 de ani și a jucat în străinătate la Tottenham, Napoli, Sassuolo și Cremonese, iar în echipa națională a jucat în 69 de partide.