Gheorghe Hagi, investiție uriașă, de multe milioane de euro, la Farul Constanța. Planul „Regelui” s-a aflat abia astăzi – VIDEO

de: Sorin Barbu
19 10. 2023

Gheorghe Hagi a câștigat titlul cu Farul Constanța, iar visul lui este să califice echipa în grupele Champions League, dar investește multe milioane de euro și în infrastructură. Ciprian Marica, unul dintre acționarii minoritari ai clubului, a acordat un interviu exclusiv playsport.ro în care a vorbit despre milioane de euro care au ajuns la academie, dar și în noul hotel, de cinci stele, al echipei.

Ciprian Marica, interviu exclusiv în playsport.ro. Care este planul lui Gheorghe Hagi

Gheorghe Hagi a câștigat două titluri ca antrenor, dar visul lui este o aventură europeană în grupele Champions League. Anul acesta a fost ratat pentru că Farul a fost eliminată încă din primul tur preliminar al celei mai importante competiții europene inter-cluburi și nu a reușit să ajungă nici în grupele Europa Conference League. Chiar dacă au ratat bonusul de la UEFA de trei milioane de euro, constănțenii și-au continuat investițiile și chiar au atras și un nou acționar: brazilianul Rivaldo.

Ciprian Marica a anunțat însă că planul este gândit pe mai multe paliere, iar acționarul clubului a dezvăluit că în baza din Ovidiu este aproape gata un hotel în care vor locui jucătorii și se va termina astfel cu drumurile la Constanța, cu autocarul.

„În momentul în care vom avea și stadion vom fi cu siguranță la alt nivel. Noi facem toate demersurile, mă refer la tot ce înseamnă Academie, tot ce înseamnă condiții pentru jucători. În cel mai scurt timp vom inaugura hotelul și Academia, unde vor sta efectiv jucătorii.

Până acum stăteau în oraș și erau aduși în bază. Astăzi vorbim de 90% lucrări finalizate în Academie și în conceptul pe care îl aveam, să fie la noi acasă, în baza sportivă”, a declarat Ciprian Marica în interviul realizat de Ioana Cosma, în exclusivitate pentru playsport.ro.

Farul va juca peste doi ani pe un stadion de cinci stele

Farul are în acest moment un stadion de doar 4.500 de locuri, iar asta înseamnă bani puțini din vânzarea de bilete. În plus, arena este și destul departe de orașul Constanța, așa că fanii ajung mai greu la meciuri.

„Când vom avea un nou stadion vom vorbi de o nouă perspectivă a Farului, nu numai prin prisma faptului că vom avea o capacitate mai mare, dar și alte posibilități de exploatare a stadionului. Vom fi aproape, nu va mai fi acel drum până la Ovidiu, va fi în centrul orașului, unde oamenii vor putea ajunge și pe jos.

Suntem foști jucători la cel mai înalt nivel, vrem să fie presiune, vrem ca jucătorii noștri să fie obișnuiți cu tensiunea și atmosfera de joc mare, nu avem o problemă să le dăm adversarilor posibilitatea de a veni cu mai mulți suporteri dacă vom avea capacitate”, a explicat Ciprian Marica la PlaySport Live.

Bătrânul stadion din Constanța a fost deja demolat, doar lucrările de construcție nu au început pentru că licitația a fost contestată în instanță. Arena pe care va juca Farul va avea 18.000 de locuri, iar investiția se ridică la aproape o sută de milioane de euro, cam cât a costat și stadionul din Ghencea.