Final trist pentru un alt joc: Ce se întâmplă cu Marvel’s Avengers
Ia-l cât poți.
La începutul anului, Crystal Dynamics a anunțat că Marvel‘s Avengers va fi retras. În urma unei lansări pe care editorul Square Enix a numit-o „dezamăgitoare”, serviciul live spandex-em-up a fost trecut pe linie moartă, cu o actualizare finală în martie și un patch ulterior în aprilie.
Din 30 septembrie nu va mai fi disponibil pentru cumpărare, dar până atunci este la vânzare pe Steam cu o reducere de 90%.
Deși va fi eliminat, Marvel’s Avengers va rămâne jucabil atât în modul singleplayer, cât și în modul multiplayer. Serverele rămân live și vei putea în continuare să-l descarci dacă îl deții, pur și simplu nu va fi un lucru pe care îl poți cumpăra.
Deși partea multiplayer din Marvel’s Avengers a fost întotdeauna o obligație contractuală, un serviciu live pentru cei cărora le plac astfel de lucruri, campania singleplayer are apărătorii ei. Este foarte mult o experiență de joc video de prestigiu, ceea ce înseamnă o serie de scene separate de coridoare, unele prin care sari și altele prin care nu ești ascuns, iar unele prin care doar treci până ajungi la un crack squeeze și ca apoi să ajungi într-o altă arenă în care apar o grămadă de goons.
Nimic spectaculos
Este, practic, același lucru pe care îl obții în Marvel’s Guardians of the Galaxy doar cu o scriere care nu este la fel de captivantă și, din când în când, trebuie să îți amintești să deschizi inventarul și să ții apăsat Q pentru a echipa automat cele mai bune echipamente. Pe partea de sus, vine cu toate DLC-urile și majoritatea produselor cosmetice sunt deblocate, astfel încât să-l poți îmbrăca pe Hulk ca un gangster din era Prohibition sau un gladiator extraterestru pe măsură ce te lovește starea de spirit.
Reține că, dacă dorești să joci Marvel‘s Avengers pentru poveste, nu da clic pe butonul „play” când lansezi meniul principal pentru prima dată. Asta te va duce într-un mod nesfârșit post-campanie printr-o scenă care strică întreaga intrigă. În schimb, trebuie să dai clic pe butonul „operațiuni” și să te întorci la prima campanie, care se numește Reassemble. Frumos și intuitiv, nu?