Filmul de pe Netflix care-ți va schimba percepția: Îți arată adevărul despre industria farmaceutică, cum pune în pericol oamenii

de: Ozana Mazilu
26 11. 2023

Filmul de pe Netflix care te va „prinde” încă din primele minute este despre disperarea unei mame. Iată de ce este popular și a urcat în toate topurile de vizualizări.

Filmul de pe Netflix care îți arată până unde merge o mamă

Lansat pe data de 27 octombrie a acestui an, filmul „Pain Hustlers/Dealeri de durere” spune povestea unei mame rămase fără loc de muncă, făcând tot posibilul să își întrețină fiica, deși acest lucru presupune implicarea într-o escrocherie de zile mari în industria farmaceutică.

„Dealeri de durere”/„Pain Hustlers” a fost prezentat în luna septembrie la Festivalul de film de la Toronto. Este una dintre multe altele producții de film care abordează o problemă gravă: criza opioidelor din Statele Unite ale Americii. Un rol important îl joacă și industria farmaceutică, luată în vizor pentru lăcomia prin prisma cărei pune în pericol viața oamenilor.

Vezi și: Filmul serial iubit de români care va fi anulat de Netflix. Ce au declarat producătorii

Vezi și: Nu vei mai putea vedea Netflix dacă ai aceste televizoare. Ce decizie a luat gigantul, cum te afectează

Liza Drake (Emily Blunt) este în rol principal, fiind o mamă șomeră care se ocupă de una singură de creșterea fiicei sale care se află în perioada adolescenței. Aflându-se pe marginea prăpastiei, scăparea a găsit-o în Pete Brenner (Chris Evans), un reprezentant de vânzări al unor produse farmaceuticea.

Acest film îți „deschide” ochii

Încă de la început, Liza pune preț pe etică, în ciuda faptului că trebuie să-i țină piept șefului său dificil, rol interpretat de Andy Garcia. Deși succesul îi este răsunător la început, pe parcurs se lovește de mai multe probleme, când fiica ei, Phoebe (Chloe Coleman) întâmpină afecțiuni de sănătate și trebuie să ia anumite decizii, cu care în mod normal nu ar fi fost de acord.

Așadar, Pain Hustlers este un film dramatic american din 2023, regizat de David Yates, după un scenariu de Wells Tower, bazat pe cartea cu același nume din 2022 a lui Evan Hughes. Filmul îi are în distribuție pe Emily Blunt, Chris Evans, Andy García, Catherine O’Hara, Jay Duplass, Brian d’Arcy James și Chloe Coleman.

Pe site-ul web al agregatorului de recenzii Rotten Tomatoes, 24% din recenziile celor 106 critici sunt pozitive, cu un rating mediu de 4,8/10. Consensul site-ului web spune: „Pain Hustlers are câțiva actori grozavi și o premisă bună, dar execuția slabă condamnă această privire dramatică asupra epidemiei de opioide”. De asemenea,  Metacritic, care folosește o medie ponderată, a atribuit filmului un scor de 44 din 100, bazat pe 34 de critici, indicând recenzii „mixte sau medii”.

Vezi și: The Crown își ia la revedere de la fani. Când vezi ultimul sezon pe Netflix