Ei sunt oamenii care pretind că sunt extratereștri reîncarnați: cum zic ei c-au apărut, ce misiune au
Este real, chiar dacă sună stupid. Un grup de oameni care – conform TikTok, Instagram și a nenumăratelor bloguri New Age – se referă la ei înșiși ca „Starseeds” și cred că sunt extratereștri din diferite stele și planete, reîncarnați în corpurile umane.
Sarcina lor curajoasă este să ajute să inițieze o epocă de aur bogată pentru umanitate.
„Starseed este numele modern pentru ceea ce era cunoscut în antichitate ca îngeri”, explică un YouTuber, numit „Alchimistul”, într-un videoclip recent.
„Sunt rezidenți de dimensiuni superioare care s-au încarnat în mod specific într-o experiență fizică umană, cu intenția de a ajuta la creșterea conștiinței colective a umanității”.
Teoria extratereștrilor reîncarnați
Conceptul – care există cel puțin din anii 1970 – pare să fi explodat în ultimii ani, probabil ca rezultat al ascensiunii industriei moderne de wellness New New Age. Dacă tastezi #starseed pe TikTok, vei vedea peste un miliard de rezultate pe subiect.
Dar, o echipă de psihologi – Ken Drinkwater și Neil Dagnall, de la Universitatea Metropolitană din Manchester, și Andrew Denovan, lector la Universitatea din Huddersfield – explică într-un eseu pentru The Conversation despre fenomen. Există o teorie utilă care ar putea explica de ce atât de mulți oameni cred aceste lucruri.
Ei susțin că este din cauza efectului Forer, un fenomen psihologic obișnuit, bazat pe lucrarea psihologului Bertram Forer, din 1949, numită „Falacy of Personal Validation”, care presupune că este incredibil de ușor să-i faci pe oameni să se identifice profund cu descrieri vagi de personalitate care se pot aplica la oricine. Mai ales atunci când acele trăsături comune sunt încadrate pentru a valida dorința individuală de a fi văzut ca unic.
Și într-adevăr, ca și în cazul astrologiei, există o serie de tipuri diferite de “semințe stelare”, care provin din diferite „clustere” de stele, galaxii sau planet și, aparent, au trăsături de personalitate diferite.
Motivul pentru care oamenii sunt atrași de ideea de a adera la acest concept include sentimentul de lipsă de apartenență.
Acestea fiind spuse, persoanele care cred așa ceva pot suferi de schizofrenie sau tulburări similar, conform specialiștilor.