Edi Iordănescu, un car de nervi înaintea meciului Belarus – România: ”Este o lipsă de respect pentru noi”

de: Beatrice Dumitru
11 10. 2023

România joacă cu Belarus în prelimariile pentru Euro 2024, la Budapesta, după ce UEFA a decis ca naționala din țara aliată a Rusiei să dispute partidele de acasă pe teren neutru. Edi Iordănescu a avut o reacție nervoasă la confeința de presă premergătoare partidei de joi, 12 octomnrie. Ce l-a deranjat pe selecționer.

Ce l-a supărat pe Edi Iordănescu

Meciul Belarus – România se va juca pe arena celor de la Ujpest, iar jucătorii naționalei s-au arătat nemulțumiți de condițiile găsite pe stadionul formației maghiare. Cel mai revoltat a fost, însă, selecționerul.

Edi Iordănescu a luat foc după ce a văzut în ce stare se află suprafața de joc. El a spus că ”terenul este catastrofal” și consideră acest aspect drept o lipsă de respect din partea organizatorilor pentru naționala României.

Edi Iordănescu, Nicolae Stanciu și Ianis Hagi la meciul România – Kosovo. Sursa foto: Profimedia

E catastrofal terenul! Consider o lipsă de respect pentru noi, dar am fost învățați să depășim bariere chiar și în această grupă, suntem pregătiți să trecem și de acest obstacol, nu ne poate împiedica o suprafață de joc.

Dar nu mi se pare firesc, mai ales că se joacă fără fani și se putea juca pe o suprafață decentă. Vom fi echipa pusă mai mult în dificultate, pentru că suntem echipa care are nevoie mai mult de victorie”, a declarat Edi Iordănescu.

Apelul lui Edi Iordănescu către UEFA

România ar trebui să înfrunte naționala Israelului pe 18 noiembrie, în deplasare, însă rămâne de văzut în ce condiții se va desfășura partida. Până atunci, ”Tricolorii” au două meciuri foarte importante în luna octombrie, cu Belarus și Andorra.

După ce meciurile Israelului cu Elveția și Kosovo au fost amânate din cauza războiului izbucnit în Țara Sfântă, Edi Iordănescu a făcut un apel la UEFA pentru ca toate echipele din Grupa I să termine preliminariile Euro 2024 în același timp.

”Singurul lucru pe care îl doresc, este să se respecte atunci când se va lua o decizie finală despre program, despre cum se vor desfășura aceste jocuri, să persiste principiul egalitații.

Citește și: Jucătorii naționalei României, avertizați de Federația Maghiară de Fotbal să meargă cu pază pe străzile din Budapesta. Reacția lui Edi Iordănescu

Adică îmi doresc ca această campanie să se termine în acelasi timp pentru toate echipele, să nu se dispute jocuri ulterior, să nu fie echipe care să închidă campania, dupa care altele să joace în cunoștință de cauză.

E ca și cum ar fi o cursă de 100 de metri la care alergăm toți, la care un participat, la final, vine și o face singur și încearcă să scoată cel mai bun timp”, a adăugat Edi Iordănescu.

Israelul este principala adversară a României pentru locul doi în Grupa I din preliminarii. Formația pregătită de Alon Hazan ocupă locul trei, cu 11 puncte, la o lungime în urma selecționatei lui Edi Iordănescu.

Ce meciuri mai are România în preliminariile Euro 2024

România se află pe locul doi în grupa de califcare la Campionatul European de anul viitor, fără nicio înfrângere, și mai are de disputat patru partide, două în luna octombrie și două în luna noiembrie.

Citește și: ”Meniul interzis” la echipa națională, promovat de unul dintre jucătorii cei mai importanți. Edi Iordănescu o să-l pună pe cântar – VIDEO

  • 12 octombrie 2023 – Belarus – ROMÂNIA
  • 15 octombrie 2023 – ROMÂNIA – Andorra
  • 18 noiembrie 2023 – Israel – ROMÂNIA
  • 21 noiembrie 2023 – ROMÂNIA – Elveția