Dezvăluiri uluitoare în noul documentar despre Michael Schumacher: „M-a acuzat că am încercat să îl omor”

de: Beatrice Dumitru
23 11. 2023

În luna decembrie va apărea un nou documentar despre Michael Scumacher, iar acestuia a decis să ofere mai multe informații despre accidentul de schi din 2013, dar se va vorbi și despre incidentul din 1998. de pe circuitul de la Spa-Francorchamps, cu Michael Scumacher și David Coulthard în prim plan. Fostul pilot canadian a fost acuzat de german că a vrut să-l omoare. Iată ce dezăluie acesta.

Nou documentar despre Michael Schumacher

Pe 29 decembrie 2013, viața lui Michael Schumacher avea să se schimbe definitiv. A suferit un accident la schi, în stațiunea franceză Meribel, cu traumatism cranian sever şi o hemoragie cerebrală. De la acel episod, se știu foare puține detalii despre starea de sănătate a campionului mondial.

Michael Schumacher este ținut departe de ochii publicului de când a suferit teribilul accident de schi, dar un nou documentar despre  campionul de Formula 1 va fi lansat peste o lună, iar în presă au apărut deja detalii despre el. În film se va vorbi și despre celebrul accident care a avut loc pe circuitul Spa-Francorchamps în 1998. În acea zi, ploaia a fost intensă şi au avut loc multe tamponări şi abandonuri, iar Michael Schumacher a fost unul dintre protagoniști, după un accident cu canadianul David Coulthard, de la McLaren, relatează La Libre.

David Coulthard, fostul pilot de Formula 1. Sursa foto: Profimedia

”A crezut că a fost un fel de complot pentru a-l ucide”

Chiar înainte de accident, germanul a încercat de mai multe ori să îl depăşească pe Coulthard, dar nu a reușit. După mai multe șicane pe circuit între cei doi, Michael Schumacher l-a acroşat pe canadian şi a pierdut o roată, în timp ce monopostul pilotului de la McLaren a rămas frără aripa din spate.

Extrem de nervos după accident, Michael Schumacher a cerut socoteal echipei McLaren, iar David Coulthard rememorează acest eveniment în documentar.

Citește și: Glumă proastă făcut la TV despre Michael Schumacher. Ce s-a întâmplat

Michael a fost furios şi a crezut că a fost un fel de complot pentru a-l ucide. M-a acuzat pur şi simplu că am încercat să îl omor. Dar a fost doar un accident. Lucruri de genul acesta se mai întâmplă. Schumacher putea fi foarte necruţător, dar şi rece şi distant. Cred că trebuie să fii aşa pentru a avea succesul pe care l-a avut el”, a spus David Coulthard.

Norbert Haug, fostul director al echipei Mercedes-Benz, vorbește și el despre accidentul petrecut pe circuitul Spa-Francorchamps. „Dacă aş fi blând, aş spune că a fost o chestiune de 50-50, dar, în realitate, 95% din vină a fost a lui Michael. Nu avea niciun motiv să conducă cu acea viteză în acel moment”.

Decizia luată de familia lui Michael Schumacher

Documantarul, numit „Being Michael Schumacher”, va fi difuzat de nemţi pe canalul ARD și va cuprinde  noi informații și despre accidentul petrecut pe 29 decembrie 2013, în urma căruia „Schumi” a stat în comă 250 de zile.

„Fanilor legendarului Michael Schumacher li se va oferi o perspectivă rară asupra vieții pilotului, la 10 ani distanță de la devastatorul accident de la schi. Noul documentar de 5 episoade al producătorului german ARD ar putea face lumină asupra a ceea ce s-a întâmplat în ultimii ani. Documentarul va fi lansat pe 28 decembrie și va prezenta primii ani ai carierei lui Schumacher și ascensiunea sa de la pilot de karting la unul dintre cei mai buni piloți din istoria Formulei 1.

Citește și: Lucruri mai puțin știute despre rivalitatea dintre Senna și Schumacher

De asemenea, documentarul va marca 10 ani de la accidentul înfiorător petrecut în Aplii francezi, pe 29 decembrie 2013. Noua serie îi urmează unui documentar produs în 2021, în care Corinna Schumacher nu a oferit informații despre starea soțului său, ci a spus doar că este ‘diferit’ după accident„, scrie The Sun.

Corinna Schumacher (54 de ani), soția septuplului campion mondial, a încercat din răsputeri în tot acest timp să țină secret cum se simte fostul pilot, iar acest lucru ar fi măcinat-o, susține Eddie Jordan, fostul patronul al echipei de Formula 1 Jordan.

Acesta a dezvăluit că în ultimii zece ani, soția lui Michael Schumacher nu a putut merge la o petrecere, să ia prânzul sau să facă alte lucruri normale. ”Trăiește ca o prizonieră pentru că toată lumea voia să afle detalii despre Michael”, a afirmat Eddie Jordan.