Dezvăluiri neașteptate ale unui fost colaborator al Simonei Halep: ”S-a schingiuit fizic ca să ajungă unde și-a dorit”

de: Beatrice Dumitru
10 10. 2023

Simona Halep a fost suspendată patru ani pentru dopaj, într-un scandal care a izbucnit în urmă cu un an. Un apropiat al sportivei îi atacă pe cei care vorbesc urăt despre eadupă suspendarea primită. și a dezvăluit cât de atentă era aceasta la alimentele pe care le consuma.

”Nu are nimeni dreptul să se atingă de cariera ei”

Simona Halep a așteptat aproape un an un verdict în cazul de dopaj în care este implicată și a primit patru ani de suspendare. Campioana de la Roland Garros și Wimbledon a avut două capete de acuzare: testul pozitiv cu roxadustat şi neregului în paşaportul biologic.

Cosmin Hodor, fost manager de comunicare al Simonei Halep, consideră inadmisibil atât felul în care vorbesc acum unii oameni despre sportivă, dar și faptul că aceasta a așteptat aproape un an pentru a primi un verdict din partea tribunalului.

Cosmin Hodor, alături de Simona Halep.

”Simona vine dintr-un sport individual pe care sute de mii de oameni îl practică și ea a fost numărul 1 mondial. Nu putem să uităm când ne făceam programul zilei după meciurile ei.

Câștiga totul, ne mândream cu ea, era Simona noastră, era Simona românca, deci nu putem să uităm ce a dat ea și ce presiune a dus pe umeri și chiar a gestionat-o foarte bine pentru cât de mare a fost în momentul ăla.

Nimeni nu îi poate lua lucrurile astea și nu are nimeni niciun drept să se atingă de cariera ei și de ceea ce a realizat la momentul ăla”, a declarat Cosmin Hodor.

”Cine a avut curajul să facă lucrurile așa”

Fostul colaborator al Simonei Halep a spus că aceasta nu merită să fie judecată pentru situația în care se află, mai ales că a făct multe sacrificii pentru a ajunge pe culmile succesului.

Vin și își dau cu părerea despre un sportiv care a fost numărul unu mondial. De mică a făcut niște sacrificii, s-a schingiuit fizic ca să ajungă unde a vrut să ajungă, deci hai să ne înțelegem! Cine a avut curajul să facă lucrurile așa cum le-a făcut ea, și talentul ăla…”, a mai afirmat Cosmin Hodor.

Citește și: Ion Țiriac, despre marea greșeală pe care ar fi făcut-o ITIA în cazul Halep: ”Vai, am uitat că a avut operație!”

Simona Halep a făcut o operație de micșorare a sânilor în 2009, ceea ce a contribuit decisiv la ascensiunea fulminantă în carieră. De pe locul 263 mondial, ea a ajuns pe primul loc în ierarhia WTA.

Este singura răspunzătoare de ceea ce se întâmplă”

Cosmin Hodor este de părere că Simona Halep nu este vinovată pentru dopaj și că nu a luat nicio substanță interzisă cu bună știință. În plus, a spus că sportiva din Costanța trebuie să lupte pentru a dovedi că este nevinovată.

”Din păcate, a căzut într-o chestie total nevinovată, chiar dacă este singura răspunzătoare de ceea ce se întâmplă în viața ei, cum și eu singurul răspunzător de ceea ce se întâmplă în viața mea, și tu la fel, nu are nimeni din exterior…

Citește și: Simona Halep l-a dat afară la cerererea lui Patrick Mouratoglou. Mesajul dur al acestuia care lasă loc de interpretări

Ea trebuie să lupte și să dovedească, pentru că știu că e foarte curată și era chiar nebună cu chestiile astea. Nu putea să bea nimic, ne punea să citim etichete, să vedem… Adică nu poate să îi ia nimeni performanțele și ce a făcut Simona pentru țară și pentru sportul românesc”, a adăugat fostul colaborator al Simonei Halep.

Românaca a cucerit în carieră două titluri de Grand Slam, la Roland Garros și Wimbledon și, în total, ea a cucerit 24 de turnee de simplu. De asemenea, a fost lider mondial în tenisul feminin nu mai puțin de 64 de săptămâni și are 373 de săptămâni în TOP 10 WTA.