Decizie surprinzătoare a lui Elon Musk: Suma uriașă pe care vrea să o plătească utilizatorilor de X

de: Andrei Tilimpea
08 08. 2023

Elon Musk a spus că platforma sa de socializare X va plăti facturile legale și va da în judecată în numele persoanelor care au fost tratate nedrept de către angajatori din cauza postării sau a apreciat ceva pe site-ul cunoscut anterior sub numele de Twitter.

„Dacă ați fost tratat incorect de angajator din cauza postării sau a apreciat ceva pe această platformă, vă vom finanța factura legală”, a spus Musk într-o postare pe X, adăugând că nu vor exista limite pentru finanțarea facturilor.

„Și nu vom da doar în judecată, va fi extrem de zgomotos și vom urmări și consiliile de administrație ale companiilor”, a spus Musk mai târziu, ca răspuns la o postare despre faptul că nimic nu va schimba comportamentul în SUA mai repede decât o amenințare de legalitate acțiune.

La sfârșitul lunii trecute, Musk a spus că utilizatorii lunari de X au atins un „nou maxim” și a distribuit un grafic care arăta cel mai recent număr de peste 540 de milioane.

O inițiativă interesantă

Cifrele au venit pe măsură ce compania trece prin schimbări organizaționale și caută să stimuleze scăderea veniturilor din publicitate.

Acesta a fost, de asemenea, cel mai recent dintr-o serie de comentarii din partea directorilor X care susțin o tracțiune puternică în utilizare, după ce Meta Platforms a lansat o platformă concurentă numită Threads pe 5 iulie.

După 17 ani cu un logo emblematic cu pasăre albastră care a ajuns să simbolizeze difuzarea de idei în lume, miliardarul Musk a redenumit Twitter ca X și a dezvăluit un nou logo în iulie, marcând un accent pe construirea unei „aplicații pentru totul”.

Musk a spus la începutul lunii iulie că fluxul de numerar al platformei rămâne negativ din cauza unei scăderi de aproape 50% a veniturilor din publicitate și a unei datorii grele. O creștere a veniturilor din publicitate care era așteptată în iunie nu s-a materializat.