03 aug. 2023 | 13:25

Elon Musk nu renunță la conducerea autonomă: ce spune despre noua tehnologie Tesla

ACTUALITATE
Elon Musk nu renunță la conducerea autonomă: ce spune despre noua tehnologie Tesla

CEO-ul Tesla, Elon Musk, a vorbit despre „piesa finală” a soluționării suitei Full Self-Driving a companiei.

Musk a susținut de ani de zile că Tesla este aproape de a lansa o versiune completă a Full Self-Driving. 2023 nu este diferit. La începutul acestui an, Musk a spus în mai multe rânduri că Tesla va rezolva FSD anul acesta.

În martie, el a spus la o conferință cu Morgan Stanley că vehiculul său de nouă generație este de așteptat să funcționeze „aproape în întregime în modul autonom”.

„Vor fi un pic de doi pași înainte, un pas înapoi între versiuni pentru cei care încearcă beta. Dar tendința este foarte clar către auto-conducere completă, spre autonomie deplină. Și ezit să spun asta, dar cred că o vom face anul acesta. Deci așa arată”, a spus excentricul milionar În aprilie, după apelul privind veniturile din T1 2023.

Și în iunie, el a spus la conferința VivaTech de la Paris „deși am mai spus asta înainte, cred că vom rezolva autonomia în curând.”

Este de înțeles că mulți ar rămâne sceptici, dar proprietarii care folosesc suita Full Self-Driving Beta continuă să vorbească pozitiv despre experiențele lor. Deși există critici, Tesla continuă să lucreze pentru a îmbunătăți suita.

Scepticism

Alții sunt, de asemenea, interesați să adopte tehnologia, semn că  firma se mișcă în direcția corectă. Musk a spus în timpul celui mai recent Earnings Call că Tesla este în discuții timpurii cu un OEM important și mulți fani Tesla cred că este Ford, deși aceasta este pură speculație.

Musk este convins că Tesla este aproape de a rezolva suita și a spus într-un Tweet aseară că „controlul vehiculului este piesa finală a puzzle-ului Tesla FSD AI”.

„Controlul vehiculului este piesa finală a puzzle-ului Tesla FSD AI. Acest lucru va reduce mai mult de 300.000 de linii de cod de control C++ cu ~2 ordine de mărime. Este antrenament în timp ce scriu asta. Progresul nostru este în prezent constrâns de calcul, nu de inginer”, a declarat Elon Musk, pe X Platform (fost Twitter).

Controlul vehiculelor la un nivel pe care Tesla îl caută ar fi bariera majoră în rezolvarea FSD. Este instruit în mod constant de către rețeaua neuronală a companiei, ceea ce ajută la îmbunătățirea comportamentului de conducere. Cu toate acestea, deși datele vin într-un ritm rapid care ajută la scrierea „> 300.000 de linii de cod de control C++ cu ~2 ordine de mărime”, Musk susține că rezolvarea FSD nu este o problemă legată de forța de muncă.

În schimb, el a spus că progresul este constrâns de calcul de formare.