Decizia Simonei Halep care i-a schimbat definitiv cariera. Dezvăluiri făcute de un apropiat al sportivei

de: Beatrice Dumitru
10 11. 2023

Simona Halep se află în mijlocul unui scandal de dopaj. A fost depistată pozitiv la US Open și suspendată, iar acum așteaptă procesul de la TAS. Un apropiat al sportivei a făcut dezvăluiri despre decizia care i-a schimbat definitiv viața și cariera.

Simona Halep și decizia care i-a schimbat cariera

Simona Halep a depus, pe 24 octombrie, apel la Tribunalul de Arbitraj Sportivde la Lausanne împotriva suspendării sale de patru ani pentru dopaj și cere ca decizia ITIA să fie anulată şi sancţiunea sa ”să fie redusă”, potrivit tribunalului din Elveția. Românca a fost testată pozitiv la un test anti-doping, la o substanță interzisă, numită Roxadustat.

Horia Tecău, căpitanul nejucător al echipei de Fed Cup a României și un apropiat al Simonei Halep, a vorbit despre situația ei, cunoscând foarte bine atmosfera din jurul sportivei din Constanța. El a dezvăluit că Simona Halep a avut-o drept model pe Maria Sharapova, cel puțin dintr-un punct de vedere. Horia Tecău a fost coleg de generație cu rusoaica, alături de care s-a antrenat în repetate rânduri, în cadrul Academiei de Tenis Nick Bollettieri, din SUA.

Heria Tecău este căpitanul nejucător al echipei de Fed Cup a României. Sursa foto: Facebook

Eu jucam deja de câțiva ani Grand Slam-uri, finale, iar ea intrase în primele 20, în primele 10 și aveam multe discuții cu ea despre mentalitate, despre atitudine, despre ce anume face diferența între top 20-30 și campionii de Grand Slam.

Eu îi ofeream perspectiva mea, pentru că și eu eram într-un proces în care învățam. Atunci am avut momente când vorbeam foarte mult, după care a urmat explozia Simonei Halep. Și-a creat o echipă unită, după modelul Sharapova și al altor jucătoare. S-a dus într-o bulă și a fost bine”, a spus Horia Tecău, potrivit Sport.ro.

Dezvăluirile presei din Ungaria în cazul Halep

Jurnaliștii din Ungaria au analizat situația Simonei Halep, după ce Patrick Mouratoglou și-a recunoscut vina pentru situația în care se află românca. Acesta a spus că el și fizioterapeuta Candice Gohier au fost cei care i-au recomandat sportivei suplimentul contaminat, la US Open 2022.

Presa maghiară consideră că afirmațiile lui Patrick Mouratoglou pot da peste cap întreg cazul, asta deoarece antrenorul francez și-a luat întreaga vină asupra sa.

Citește și: Simona Halep și-a etalat o bijuterie de lux. Poate costa 200.000 de euro. Cum arată FOTO

”Mărturia neașteptată făcută de Mouratoglou poate întoarce peste cap întreg cazul Simonei. O mostră bruscă de sinceritate, o recunoaștere a responsabilității sau pregătirea pentru negocierile de la TAS?

Declarațiile lui Mouratoglou pot fi atribuite fiecărei posibilități. Desigur, între ce a zis el și realitate poate fi doar o întâmplare”, a notat Eurosport Ungaria.

Patrick Mouratoglou, atacat dur după suspendarea Simonei Halep

Reacția lui Patrick Mouratoglou în cazul Halep s-a viralizat în timp record, dar mulți sunt convinși că gestul acestuia este doar unul de imagine. Dacă fostul lider mondial l-a menajat, deocamdată, în schimb, rețelele de socializare l-au desființat după mesajul transmis.

”Ce laș! I-a trebuit atât de mult timp (n.r. – să vorbească), deși noi știam de la bun început că echipa lui e responsabilă pentru cazul de dopaj. Dacă ar fi ieșit în public de la început, atunci și haterii Simonei ar fi tăcut. Dar acest laș a fost îngrijorat, pe bună dreptate, că imaginea Academiei sale va fi pătată. Și că oamenii își vor da seama, în sfârșit, ce se întâmplă la el.

Citește și: Simona Halep, judecată de tribunalul unde a fost manipulată proba Andreei Răducan. Ion Țiriac, mesaj straniu despre Patrick Mouratoglou

El niciodată nu a încetat să mai fie antrenorul Serenei și i-a distrus numele Simonei, doar pentru că a câștigat Wimbledonul în fața Serenei”, a spus unul dintre fanii Simonei Halep, potrivit jurnaliștilor publicației Sportskeeda.

Simona Halep nu a mai jucat un meci oficial de mai bine de un an și a fost ștearsă in clasamentul WTA. La momentul suspendării provizorii. ea ocupa locul 9 in clasamentul mondial.