07 nov. 2023 | 17:27

Horia Tecău, dezvăluiri despre Simona Halep și revenirea ei în circuit: ”E cel mai bun scenariu”

SPORT
Horia Tecău, dezvăluiri despre Simona Halep și revenirea ei în circuit: ”E cel mai bun scenariu”

Simona Halep a fost suspendată patru ani din tenis, după ce a fost prinsă dopată la US Open 2022. Sportiva a făcut apel la TAS în ncercarea de a primi o reducere a pedepsei. Horia Tecău a spus când și cum va reveni fostul lider mondial în tenis.

Horia Tecău, despre revenirea Simonei Halep

Simona Halep traversează cea mai grea perioadă din cariera sa, după ce a fost suspendată pentru dopaj. Ea a fost depistată pozitiv cu o substanță interzisă, numită roxadustat, și a fost judecată de Tribunalul Sport Resolutions din Marea Britanie, care a decis să o țină patru ani departe de terenul de tenis.

Căpitan nejucător al echipei naționale de tenis feminin, Horia Tecău a dezvăluit că regretă faptul că nu a apucat să o antreneze pe Simona Halep. Dar e convins că sportiva are șanse mari să revină pe teren, chiar și după suspendarea din cazul de dopaj.

Întrebat cum ar putea arăta ultima parte a carierei Simonei Halep, în cazul în care ar reveni în tenis, Horia Tecău a spus că aceasta ”nu mai are nimic de demonstrat nimănui”, dar își dorește să se întoarcă pe teren pentru a avea ”o ieșire frumoasă din acest sport”.

Horia Tecău, dezvăluiri despre Simona Halep și revenirea ei în circuit. ”E cel mai bun scenariu”

Simona Halep a fost suspenată pentru dopaj.

”Îmi doresc să revină cât mai repede și să mai joace tenis, să aibă un final de carieră într-o stare bună, o ieșire frumoasă din tenis. Acum, se pare că cel mai bun scenariu ar fi să revină într-un an.

Mi-ar plăcea să aibă bucuria de a mai juca. Nu mai are nimic să demonstreze nimănui. Ea deja ne-a bucurat, ne-a motivat, ne-a inspirat, sunt generații care joacă acum datorită ei. Să joace pentru ea și pentru starea ei, să îi fie bine, (…)

Și mâine dacă revine, ea are o capacitate fantastică de a se mișca, de a lovi mingea, de a memora execuții foarte repede”, a declarat Horia Tecău, pentru Sport.ro

”I-a distrus numele Simonei pentru că a câștigat Wimbledonul în fața Serenei

Patrick Mouratoglou (53 de ani), cel care a pregătit-o pe Simona Halep în perioada aprilie – octombrie 2022, a spart tăcerea și a luat întreaga vină asupra lui în cazul de dopaj. El a recunoscut că i-a recomndat și, apoi procurat, sportivei suplimentul contaminat cu roxadustat, dar fără să știe că sunt probleme cu acesta.

”Noi i-am propus să ia colagen. Noi i-am adus colagen de la o companie. Acest colagen s-a întâmplat să fie contaminat. Nu aveam de unde să ştim. Sunt responsabil pentru ce s-a întâmplat, pentru că este echipa mea.

Eu sunt, de fapt, cel care i-a dat acel colagen. Am făcut toate testele posibile pentru a stabili că este vorba despre o contaminare“, a declarat Patrick Mouratoglou, pe Instagram.

Citește și: O altă lovitură încasată de Simona Halep. Un sponsor important a renunțat la colaborarea cu ea

Numai că nu toată lumea crede că gestul francezului o mai poate ajuta pe româncă să scape de suspendarea drastică. Mai mult, Patrick Mouratoglou este acuzat că el este cel care i-a distrus cariera Simonei Halep.

”Ce laș este! I-a luat atât de mult când știam cu toții, de fapt, de la început, că echipa lui este responsabilă de tot. Dacă ar fi ieșit de la început, atunci toți contestatarii Simonei și-ar fi ținut gura!

El niciodată nu a încetat să mai fie antrenorul Serenei și i-a distrus numele Simonei, doar pentru că a câștigat Wimbledonul în fața Serenei”, a spus unul dintre fanii Simonei Halep, potrivit jurnaliștilor publicației Sportskeeda.

Ipostaza în care a fost surprinsă Simona Halep

Simona Halep nu a mai jucat un meci oficial de mai bine de un an, iar în urmă cu câteva zile a făcut apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, împotriva suspendării dictate de ITIA.

Citește și: Ce șanse are Simona Halep să scape de suspendare, după apelul de la TAS. „Nu cred că avocații ei n-ar fi exploatat aceste elemente”

Ea s-a antrenat în ultima perioadă la CF Tennis Academy, o academie din Emiratele Arabe Unite înființată în anul 1997. Sportiva din Constanța a participat și la un eveniment dedicat copiilor, organizat pe terenurile Turneului WTA de la Dubai.

Simona Halep a postat și o fotografie cu cei mici în secțiunea Instastory de pe Instagram, alături de care a scris: ”Sunt foarte fericită să îi văd pe acești copii”.

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele