De ce a plecat Ianis Hagi de la Rangers. Scoțienii au dezvăluit adevăratul motiv

de: Beatrice Dumitru
27 09. 2023

Ianis Hagi a fost împrumutat de Rangers în Spania, la Deportivo Alaves, până la sfârșitul acestui sezon. La aproximativ o lună după ce internaționalul român a ajuns în La Liga, presa din Scoția a dezvăluit motivul oentru care acesta a plecat de pe Ibrox.

Motivul pentru care Ianis Hagi a plecat de la Rangers

Ianis Hagi a ajuns la Glasgow Rangers în anul 2020, transferat de la formația belgiană Genk pentru suma de 3,5 milioane de euro. În perioada petrecută în Scoția, românul a adunat 98 de meciuri, a reușit să marcheze de 16 ori și a oferit 21 de pase decisive.

După trei ani petrecuți la Glasgow, Ianis Hagi a ajuns la Alaves sub formă de împrumut, iar presa scoțiană a dezvăluit care a fost motivul pentru care internaționalul român a părăsit-o pe Rangers. Fiul lui Gică Hagi a fost nemulțumit de faptul că a jucat puține minute sub comanda lui Michael Beale.

Ianis Hagi joacă la Alaves.

”Ianis Hagi și-a vărsat frustrările după ce a evoluat puțin sub comanda lui Michael Beale, în urma unei confruntări din Cupa Ligii cu Morton.

Hagi a urmărit cum londonezul i-a trimis în teren pe Abdallah Sima, Sam Lammers și Cyriel Dessers în compartimentul ofensiv. Dar se pare că jucătorul de 24 de ani nu are tocmai o perioadă benefică nici după ce a debutat împotriva lui Athletic Bilbao.” au scris scoțienii de la Daily Record.

Spaniolii, veste proastă pentru Ianis Hagi

Fiul ”Regelui” a bifat la Alaves  patru minute cu Valencia (1-0, pe teren propriu), 27 de minute cu Rayo Vallecano (înfrângere, scor 0-2, în deplasare) și 66 de minute cu Athletic Bilbao (înfrângere, scor 0-2, pe teren propriu).

Citește și: Verdict dur pentru Ianis Hagi după transferul la Alaves. „Nu au avut curajul să-l cumpere”

Ianis Hagi nu a avut o prestație bună în primul meci în care a fost titular pentru Alaves, cu Athletic Bilbao. Presa din Spania sugerează că acesta nu va mai avea o altă șansă de a intra din primul minut și va fi pe bancă în partida cu Celta Vigo, din etapa a șaptea.

”Experimentul Ianis Hagi nu a mulțumit pe nimeni și este oarecum normal ca românul să-i cedeze locul altuia.

Probabil că Jon Guridi, pe care Ianis l-a înlocuit la întâlnirea cu Rayo, va reveni în formație din primul minut”, a scris ziarul AS.

În plus, jurnaliștii de la Marca au notat că lui Ianis Hagi îi va fi tot mai greu să joace pentru că antrenorul Luis Garcia este decis să facă schimbări importante în formula de start.

Câți bani câștigă Ianis Hagi la Alaves

Ianis Hagi nu pierde bani în urma împrumutului în La Liga. În acest an, în care va juca la Alaves, salariul va rămâne neschimbat și va câștiga tot 1,3 milioane de euro, suma urmând a fi suportată în cote egale de cele două cluburi.

Citește și: Adevărul despre plecarea lui Ianis Hagi de la Glasgow Rangers. Antrenorul care i-a „făcut vânt” a rupt tăcerea și l-a criticat pe jucătorul român

Alaves are și opțiune de cumpărare și trebuie să achite cinci milioane de euro în cazul în care va activa această clauză de transfer și va dori să-l achiziționeze pe fotbalist lui Glasgow Rangers.

Fiul lui Gică Hagi a stat aproximativ un an pe bară din cauza unei accidentări grave la genunchi.