Cum copiezi fotografiile de pe telefonul Android pe PC: Metoda simplă, accesibilă tuturor

de: Iulia Kelt
22 08. 2023

Transferarea de imagini de pe telefonul Android pe computerul Windows poate fi o sarcină descurajantă dacă nu știi de unde să începi.

Din fericire, este destul de simplu odată ce știi unde să cauți și există mai multe moduri pentru a face acest lucru.

Se spune că cea mai bună cameră este cea pe care o ai cu tine și, de cele mai multe ori, acea cameră este cea încorporată în smartphone-ul tău Android.

Dacă ajungi să faci o mulțime de fotografii sau videoclipuri cu telefonul tău, fără îndoială că vei dori să treci acele imagini pe computer, la un moment dat.

De unde începi, cum te descurci

Pentru a muta fotografiile și videoclipurile de pe dispozitivul Android pe computerul Windows, trebuie să te asiguri că dispozitivul Android este setat pe modul USB „Transfer fișiere”.

Mai întâi, conectează dispozitivul Android la computer cu un cablu USB care acceptă transferul de date.

Vor apărea opțiunile „Preferințe USB”. Selectează „Transfer fișiere/Android Auto” din secțiunea „Utilizați USB”.

Va apărea imediat o fereastră File Explorer, deschisă pe dispozitivul tău Dă click pe „Stocare internă partajată” pentru a răsfoi sistemul de fișiere al dispozitivului tău Android.

Fotografiile și videoclipurile sunt, de obicei, stocate în folderul „DCIM”.

Selectează toate imaginile și videoclipurile pe care dorești să le transferi. La fel ca în alte foldere Windows, poți selecta o serie de fotografii dând click pe prima fotografie și apoi Shift+click pe ultima fotografie din interval. Sau poți selecta mai multe fotografii pe rând dând Ctrl+click pe ele.

După ce ai selectat fotografiile, dă click dreapta pe una dintre imaginile selectate, apoi selectează comanda „Copiere” (poți apăsa și Ctrl+C). Dai „paste” în folderul dorit și asta e tot.

Evident, ai oricând opțiunea de a recurge sa salvarea automată a fotografiilor tale în Google Photos, ca să nu mai trebuiască să te chinui manual de fiecare dată.