Cum a câștigat Gigi Becali 18 milioane de euro „din greșeală”. Culisele unui tun istoric

de: Sorin Barbu
23 10. 2023

Gigi Becali este un om de afaceri destoinic nu doar în fotbal. Dumitru Dragomir este convins că averea lui depășește 1,2 milioane de euro și a dezvăluit cum a reușit să câștige patronul FCSB 18 milioane de euro, după ce a investit doar câteva sute de mii de euro.

Gigi Becali a câștigat 18 milioane de euro dintr-o afacere „eșuată”

Gigi Becali are afaceri în multe domenii, dar în ultima perioadă a dat foarte multe lovituri în piața imobiliară. A vândut terenuri, dar s-a și apucat să construiască apartamente și vile în zone foarte bune din zona Pipera. Și cum proverbul „ban la ban” trage i se potrivește de minune, patronul FCSB a reușit și o afacere profitabilă, după ce un partener nu a reușit să-și achite datoriile. Și a transformat într-un succes uluitor un plan care părea că se duce pe „apa sâmbetei”. Dumitru Dragomir a dezvăluit toate detaliile tranzacției, cu nume și cifre.

„Îi dăduse lui Bălteanu cu 200 euro/mp. E un milionar deştept, un tânăr. Trebuia să îi dea o anumită sumă de bani până la 1 martie şi nu a avut, iar Gigi i-a luat pământul înapoi, 6 hectare şi jumătate. E constructor”, a declarat Dumitru Dragomir.

Doar că după ce și-a recuperat terenul, Gigi Becali nu l-a vândut. Iar o investiție de câteva sute de mii de euro l-a ajutat să câștige 18 milioana de euro. Așa că nu mai trebuie să-i pară rău după terenul pe care nu l-a vândut cu un milion de euro.

„Dar Gigi, ca să vezi cum poate să facă rost de bani. Putea să-l vândă imediat cu 300 şi câştiga 100 la metru.

A făcut un drum până la teren, de la bulevard, a băgat 200 sau 300 de mii de euro.

Îl face cu fier beton, cu piatră. El avea pământ pe partea dreaptă a drumului. După ce a făcut jumătate din drum. Nu ţi-l dă cu 500. 400 i-am dat eu pe el şi nici nu vrea să mă bage în seamă. Părerea mea este că peste 500 îl dă.

Să zicem că bagă 400.000 de euro în drum până în groapa aia acolo. Am văzut că pune ţăruşi de plastic, mă rog, e un şantier întreg. Fă un calcul. A făcut 18 milioane fără să ridice un pai. A făcut 18 milioane pentru că a făcut un drum care nu îl costa 400.000″ , a mai declarat Dumitru Dragomir.

Gigi Becali a refuzat oferte de 20 de milioane de euro pentru palatul din Aleea Alexandru

Ce avere are Gigi Becali

Conform ultimul top Capital, Gigi Becali are o avere estimată între 325 și 425 de milioane de euro, dar patronul FCSB susține că cifrele sunt mult mai mari. Și Dumitru Dragomir este convins că socotelile jurnaliștilor sunt greșite și este convins că este vorba de peste un miliard de euro. Poate chiar 1,2 miliarde de euro!

Citește și: Gigi Becali pregătește revoluția la FCSB

Gigi Becali este cel mai bogat investitor din fotbalul românesc, iar fostul șef al Ligii Profesioniste de Fotbal susține că omul de afaceri din Pipera poate trăi „cinci mii de ani” cu banii pe care îi are în acest moment.

Cea mai profitabilă afacere din fotbal pentru Gigi Becali este transferul lui Dennis Man la AC Parma. Jucătorul a costat 400.000 de euro și a fost vândut în Italia cu 11 milioane de euro, la semnarea actelor, plus alte două sub formă de bonusuri.