Cum a ajuns Erling Haaland un ”Terminator”. Agentul său a spus ce-i place să facă foarte mult. ”Va valora un miliard de euro”

de: Beatrice Dumitru
15 11. 2023

Erling Haaland, ”mașina de goluri” a lui Manchester City, se menține într-o formă de zile mari, deși are doar 23 de ani, iar faima sa a devenit uriașă. Vârful de atac din Norvegia s-a pliat perfect pe tactica impusă de către Pep Guardiola la Manchester City, iar șefii clubului își freacă mâinile de bucurie pentru că au în echipa lor un astfel de jucător.

Haaland, 69 de goluri în 71 de meciuri pentru City

De când a semnat cu ”Cetățenii”, Haaland a bifat 71 de partide în care a marcat 69 de goluri. În plus, Haaland a arătat nu doar că este un marcator pur sânge, dar atunci când a avut ocazia a și oferit pase de gol, în număr de 13. Cota acestui fotbalist a crescut exponențial, astfel că acum a ajuns să aibă o cotă de piață în valoare de 180 de milioane de euro, potrivit celor de la transfermarkt.de.

Despre forma de invidiat a lui Haaland, la numai 23 de ani, a vorbit unul dintre oamenii care-l știu cel mai bine. Este vorba despre agentul său, Rafaela Pimenta. Considerată ”cea mai puternică femeie din fotbal”, după 20 de ani de impresariat în sportul-rege, Pimenta, cea care deține un portofoliu de 41 de fotbaliști,  a dezvoltat o relație specială cu Mino Raiola, iar după decesul agentului, în aprilie 2022, a devenit figura principală a agenției de impresariat.

Erling Haaland / Sursa fotoFoto: Facebook

Rafaela Pimenta: ”Un jucător precum Erling va ajunge la un miliard de euro”

Cel mai important fotbalist reprezentat de braziliancă este așadar Erling Haaland, care a fost cumpărat de City de la Borussia Dortmund în 2022 pentru 60 de milioane de euro. Pimenta este convinsă că a dat lovitura cu norvegianul, despre care spune că are șanse să devină primul fotbalist de un miliard de euro.

Haaland poate deveni primul fotbalist de un miliard de euro. Nu mă refer doar la suma de transfer, ci la întregul pachet pe care îl generează de-a lungul carierei. Azi poți juca până la 35 de ani.

Gândiți-vă la salariu, la sumele de transfer, la sponsori, la bilete vândute, la tricouri vândute. Un jucător precum Erling va ajunge la această sumă”, a spus Rafaela Pimenta, pentru The Guardian.

Citește și: Top 10 cel mai bine plătiți jucători din lume. Revenire în fotoliul de lider

În plus, agenta FIFA a mai spus și ce-i place lui Haaland să facă cel mai mult.

Haaland este senzațional, e un băiat cu picioarele pe pământ. E foarte conștient de cine este și ceea ce reprezintă. Nu l-am văzut niciodată să aibă acele schimbări care sunt aduse de faimă. Are doar 23 de ani, dar este foarte matur, foarte calm. Și îi place să mănânce”, a mai spus Pimenta.

Ce mănâncă Erling Haaland

În afara talentului nativ pe care îl are, Erling Haaland lucrează foarte mult și din punct de vedere fizic și are o alimentație sănătoasă. El a fost poreclit „Haa-nnibal” de către jurnaliștii englezi, care au dezvăluit ce dietă are atacantul, în stilul Hannibal Lecter.

Atacantul norvegian dezvăluia anul trecut că-i place foarte mult să mânânce inimă și ficat și că nu bea decât apă filtrată.

”Voi nu mâncați așa ceva, dar eu vreau să am grijă de corpul meu. Cred că un stil de alimentație sănătos este cel mai important. Lumea spune că nu este bună carnea, dar care carne? Cea de la McDonald’s? Eu mănânc inimă și ficat”, declara Haaland.

Citește și: Cum arată Top 10 ”Most Wanted”. Cine e sportivul cel mai căutat de pe planetă pe internet

Parcursul lui Erling Haaland este atent monitorizat de multe cluburi de top din Europa, printre care și Real Madrid. ”Galacticii” ar fi tentați de un transfer, însă Ferran Soriano, președintele grupării engleze, a spus că starul norvegian se simte foarte bine la actuala formație și are încredere că fotbalistul va rămâne sub comanda lui Pep Guardiola, în ciuda tentațiilor din partea altor cluburi.

„Cred că va fi aici mulți ani. Haaland este fericit la Manchester, iar viitorul va demonstra asta”a spus președintele lui Manchester City, citat publicația AS.com.