Cristina Neagu a semnat un nou contract. Reacția jucătoarei și ce salariu va avea, cel mai mare din handbal

de: Beatrice Dumitru
10 11. 2023

Cristina Neagu a semnat prelungirea contractului cu CSM Bucurști, echipă pentru care evoluează din 2017.  Hanbalista a avut prima reacția după noua înțelegre. Ce a spus ”Messi din handbal” și ce salariu va încasa.

O nouă înțelegere pentru Cristina Neagu

CSM București a convins-o pe Cristina Neagu, desemnată de patru ori cea mai bună handbalistă a lumii, să semneze prelungirea contractului scadent în vara lui 2024. Astfel, interul stânga va rămâne la formația bucureșteană  cel puțin încă un sezon, adică până în vara lui 2025.

Cristina Neagu vrea să își îndeplinească un vis, acela de a câștiga trofeul Ligii Campionilor cu CSM București. În vârstă de 35 de ani, ”Messi al hanbalului” are în palmares cel mai râvnit trofeu cu Buducnost, obținut în 2015.

Cristina Neagu joacă la CSM din 2017. Sursa foto: Sport Pictures

”Sunt încântată să-mi continui cariera la CSM București și de fiecare dată când intru pe teren dau tot ce am mai bun pentru a ajuta clubul să-și îndeplinească obiectivele.

Ne dorim să ne facem fanii fericiți și să ne bucurăm împreună de cât mai multe momente frumoase!”, a declarat Cristina Neagu, potrivit site-ului oficial al clubului CSM.

Cel mai mare salariu din lume

CSM București și Cristina Neagu au negociat prelungirea contractului încă de la începutul sezonului.
Aceasta va încasa un salariu lunar de 20.000 de euro, fiind cel mai bine plătită handbalistă din lume.

Situația s-ar putea schimba de la anul, pentru că există un proiect de lege potrivit căruia un club finanțat din bani publici să nu poată achita salarii mai mari de 30.000 de lei, aproximativ 6.000 de euro.

Citește și: Cristina Neagu nu vrea să mai audă de sport după ce se retrage din handbal. Ce a determinat-o să ia o astfel de decizie

CSM București a câștigat trei titluri de campioană cu Cristina Neagu în teren: în 2018, 2021 și 2023. În acest sezon, ”tigroaicele” ocupă prima poziție a clasamentului cu maximum de puncte după 9 etape, în timp ce în Liga Campionilor, acestea se află pe poziția a patra, cu șase puncte în tot atâtea partide.

A stat doi ani şi jumătate pe tușă din cauza accidentărilor

În cariera sa, Cristina Neagu s-a confruntat cu accidentări grave. În sezonul 2010-2011 a avut o problemă la cartilajul de la umăr, accidentare care a ţinut-o departe de teren timp de un an şi şapte luni. În iunie 2016, ea s-a operat în Statele Unite ale Americii.

A trecut peste asta, însă doi ani mai târziu, în ianuarie 2013, a suferit o ruptură a ligamentelor încrucişate, în timpul partidei România – Ungara, de la Campionatul European. Neagu mai suferise o ruptură de ligamente încrucișate și în 2008, dar la genunchiul stâng

Citește și: Cristina Neagu, la un pas să fie suspendată de EHF. Jucătoarea va fi monitorizată timp de un an

În total a stat peste doi ani şi jumătate accidentată, la vârsta la care multe handbaliste ajung la nivelul maxim al formei sportive.

Cristina Neagu este cea mai bună marcatoare din istoria Campionatelor Europene, atât la masculin, cât şi la feminin, cu 296 de goluri.