Cele mai scumpe orașe din lume pentru expați: aceste zece orașe au un cost al vieții super ridicat
Pentru cei care doresc să părăsească Statele Unite, alegerea de a-și urma viața ca expatriat este adesea o opțiune atractivă. Acest lucru este cu atât mai adevărat pentru cei care trăiesc în locații scumpe, cum ar fi New York City sau San Francisco, unde costul vieții rămâne persistent ridicat. De fapt, New York continuă să fie cel mai scump oraș din America de Nord, ocupând locul șase în lume.
Orașele extrem de scumpe pentru expați
Totuși, mutarea pentru a lucra în străinătate poate veni și cu o etichetă de preț considerabilă, conform Clasamentului Costului Vieții Mercer 2023, care evaluează 227 de orașe pe cinci continente, comparând costul bunurilor și serviciilor în fiecare locație, scrie Cnbc.
Cel mai scump oraș din lume pentru expatriați: Hong Kong, care a ocupat prima poziție în listă pentru al doilea an consecutiv.
Iată cele 10 orașe cele mai scumpe pentru expatriați, în afara Statelor Unite:
- Hong Kong
- Singapore
- Zurich, Elveția
- Geneva, Elveția
- Basel, Elveția
- Bern, Elveția
- Tel Aviv, Israel
- Copenhaga, Danemarca
- Nassau, Bahamas
- Shanghai
Cum stau lucrurile în SUA
În ceea ce privește Statele Unite, datele arată că costul vieții a crescut în toate orașele americane analizate. În clasamentul global, New York ocupă locul șase, urmat de Los Angeles (locul 11), San Francisco (locul 14) și Honolulu (locul 15).
În plus, Detroit, Houston și Cleveland au înregistrat cele mai mari creșteri ale costului vieții în rândul orașelor americane în acest an.
Cu toate acestea, ține cont că costul vieții este doar unul dintre factorii de luat în considerare atunci când te muți în străinătate. În timp ce Hong Kong este cel mai scump oraș din listă, acest lucru nu se traduce neapărat printr-o calitate mai bună a vieții. De fapt, se situează pe locul 78 în această categorie.
Pe de altă parte, unele orașe globale pot oferi expaților un cost mai scăzut al vieții și, poate, o calitate mai bună a vieții. Barcelona, Spania, de exemplu, ocupă locul 75 în ceea ce privește costul vieții, dar locul 47 în ceea ce privește cea mai bună calitate a vieții.