Cel mai dur mesaj după ce Cristina Neagu și-a anunțat retragerea din națională: ”Mulțumim că ți-ai dat afară colega de cameră, care și-a găsit bagajul pe hol” VIDEO

de: Beatrice Dumitru
14 12. 2023

Cristina Neagu, cea mai bună handbalistă a României din ultimul deceniu și jumătate, și-a anunat retragerea de la echipa națională după locul 12 ocupat la Campionatul Mondial. Unul dintre cei mai cunoscuți jurnaliști și comentatori de handbal de la noi a vorbit despre realizările sporivei, dar a și criticat-o dur pentru unele momente.

Mesajul Cristinei Neagu după ce a renunțat la națională

Cristina Neagu, desemnată de patru ori cea mai bună jucătoare de handbal din lume, și-a încheiat cariera la echipa națională, alături de care a cucerit două medalii de bronz, una la Campionatul European din 2010 și una la Campionatul Mondial din 2015. Ea a decis să se retragă după ce România a pierdut orice șansă de a se califica la Jocurile Olimpice de la Paris.

Cristina Neagu, în vârstă de 35 de ani, a postat un mesaj emoționant pe rețelele de socializre în care a făcut o analiză a ceea ce a trăit la lotul național în cei 17 ani în care a jucat și a spus că este mândră de tot ce a realizat.

cristinaneaguofficial

Mulțumesc tuturor colegelor și antrenorilor pe care i-am avut de-a lungul timpului la echipa națională. Mulțumesc fanilor care au fost mereu alături de mine și de echipă. A fost o mare onoare să fiu căpitanul echipei. Am intrat mereu pe teren cu ambiție, spirit de luptă, am râs, am plâns, de tristețe, de bucurie și am dat de fiecare dată tot ce am avut mai bun.

Sunt mândră de tot ce am realizat și mai ales recunoscătoare pentru toate emoțiile si sentimentele trăite sub tricolor! Drumul cu echipa națională se încheie aici, dar călătoria mea continuă! Hai, România!”, a scris Cristina Neagu, pe Facebook.

”Mulțumim că la Campionatul Mondial din 2021 te-ai odihnit”

După anunțul retragerii Cristinei Neagu, unul dintre cei mai cunoscuți jurnaliști și comentatori de handbal, Costi Prună, a făcut o analiză a carierei jucătoarei. Acesta a amintit de realizările handbalistei la echipa națională, dar i-a adresat și critici dure din cauza comportamentului acesteia.

Cristina Neagu a marcat 975 de goluri pentru echipa națională în 224 de meciuri și a cucerit două medalii de bronz, una la Campionatul European din 2010 și una la Campionatul Mondial din 2015.

Mulțumim, Cristina Neagu, pentru că ai ales handbalul, în detrimentul fotbalului! Cu talentul tău divin, probabil chiar ai fi fost ”Messi” din fotbalul feminin.

Mulțumim, Cristina Neagu pentru că la ediția din 2015 de la Trofeul Carpați, care s-a desfășurat la Cluj-Napoca, ți-ai dat afară colega de cameră, care și-a găsit bagajul pe hol. (surse: colege de la lot)

Mulțumim, Cristina Neagu, pentru atmosfera glacială de la naționala de handbal din timpul Jocurilor Olimpice de la Rio 2016. (surse: colege de la lot)

Citește și: Cristina Neagu a semnat un nou contract. Reacția jucătoarei și ce salariu va avea, cel mai mare din handbal

Mulțumim Cristina Neagu, pentru că la Campionatul Mondial din 2021 te-ai odihnit și România s-a clasat pe locul 13.

Mulțumim, Cristina Neagu, pentru că în ultima perioadă ai acordat interviuri doar alături de partenerii tăi din lumea bancară și a energizantelor.

Mulțumim, Cristina Neagu, că la propunerea Filateliei Române ai refuzat să apară un timbru cu tine deoarece nu erai plătită pentru acest lucru. (surse din cadrul FRH și Romfilatelia), sunt doar câteva dintre comentariile lui Costi Prună din Gazeta Sporturilor.

Trei mari realizări din cariera Cristinei Neagu

Cristina Neagu are cu ce se mândri când vine vorba de cariera ei. Pe lângă faptul că a fost desemnată de patri ori cea mai bună jucătoare a lumii, ea a devenit cea mai bună marcatoare din istoria Campionatelor Europene de handbal. ”Messi a handbalului” a punctat de 303 pentru România la Europene, peste cele 288 de goluri înscrise de islandezul Gudjon Valur Sigurdsson.

Citește și: Cristina Neagu, indusă în eroare de FRH. Ce a aflat când a ajuns în țară de la Campionatul Mondial de a făcut-o să-și anunțe retragerea

O altă mare realizare a Cristinei Neagu sunt cifrele impresionante de la Campionatele Mondiale. Aceasta a participat la șapte turnee finale, la care a înscris un total de 250 de goluri, cele mai multe la ediția din 2015, când a avut 63 de reușite.

Chiar dacă nu are legătură cu echipa națională, Cristina Neagu este una dintre cele patru jucătoare care au marcat mai mult de 1.000 de goluri în Liga Campionilor. A atins borna istorică în ianuarie 2023, la meciul Bietigheim – CSM București.