Ce a putut să spună Leo Messi despre Pep Guardiola: ”A făcut mult rău fotbalului”

de: Beatrice Dumitru
15 11. 2023

Leo Messi a spus lucrurilor pe nume atunci când a fost rugat să-l caracterizeze pe Pep Guardiola, fostul său antrenor din perioada de glorie a Barcelonei. El a vorbit într-un interviu acordat publicației Movistar Plus+. Iată ce a spus campionul mondial despre tehnicianul lui Manchester City.

”Toți sperau să-l imite”

Leo Messi a vorbit despre Pep Guardiola, antrenorul pe care l-a avut la Barcelona în perioada iulie 2008 – iunie 2012, Atunci, echipa catalană a câștigat Liga Campionilor și a fost considerată cea mai bună din istorie.

În interviu, Leo Messi, cel mai recent câștigător al Balonului de Aur, a avut numai cuvinte de laudă despre actualul tehnician al lui Manchester City și a spus că acesta a schimbat fotbalul prin tacticile sale.

”Este incredibil ceea ce a reușit cu modul propriu în care ne-a făcut să jucăm. Pep a influențat fotbalul, și nu numai în Spania, dar și în afara țării.

De fapt, Guardiola a făcut foarte mult rău fotbalului, pentru că ceea ce pretindea el era aparent simplu și toți sperau să-l imite”, a declarat Leo Messi, citat de globo.com.

Leo Messi și Pep Guardiola.

Mai mult, Leo Messi a afirmat că Pep Guardiola a avut o mare influență asupra jocului său. Catalanul l-a antrenat pe starul argentinian în 219 partide, timp în care Leo a reușit să marcheze 211 goluri și să ofere 94 de pase decisive.

”Când mă uitam la ceea ce se juca în străinătate, am înțeles cu adevărat ce și unde am reușit să ajungem. A fost efectiv incredibil. Nu am nicio îndoială când spun că Pep Guardiola rămâne un antrenor special, probabil cel mai bun pe care l-am avut în cariera mea”, a adăugat campionul mondial.

19 milioane de euro pentru Leo Messi, în patru luni

Campion mondial cu Argentina, Leo Messi a fost intens curtat de către David Beckham, cel care a înființat echipa Inter Miami, și până la urmă, în vară, a acceptat să se transfere în MLS, după despărțirea de PSG. ”Puricele” a parafat un contract valabil pe două sezoane, în valoare de aproximativ 107,6 de milioane de euro (53,8 de milioane de euro pe an).

Potrivit jurnaliștilor de la SportBible, Lionel Messi câștigă la Inter Miami un salariu de aproximativ 1,05 milioane de euro pe săptămână. Astfel, după 17 săptămâni petrecute la formația din MLS, starul argentinian a câștigat până acum din salariul de bază, aproximativ 17,9 de milioane de euro.

Citește și: Pep Guardiola, răspuns viral pentru polițistul care l-a amendat și care apoi i-a cerut să facă o poză cu el. Imaginile au făcut înconjurul lumii

Fotbalistul încasează sume de bani importante și din parteneriatele pe care le are cu marile firme de echipament sportiv, dar și din platformele de streaming care transmit meciurile lui Inter Miami. Astfel, Leo Messi a reușit să câștige până acum, cumulat, aproximativ 19 milioane de euro.

Leo Messi a câștigat a opta oară Balonul de Aur

Lionel Messi a primit din nou coroana de „rege al fotbalului”, după ce a câștigat Balonul de Aur pentru a opta oară. Starul argentinian nu a reușit mare lucru la nivelul echipelor de club, dar succesul de la Campionatul Mondial din Qatar, unde și-a condus naționala spre titlu, l-a ajutat să obțină acest trofeu. La turneul final, starul sud-american a marcat șapte goluri și a oferit trei pase decisive.

Citește și: Leo Messi l-a lăsat fără locuința visurilor pe un youtuber renumit din America: ”Îmi doream foarte mult o anume casă”

El a mai obținut trofeul rezervat celui mai bun fotbalist al planetei în anii 2009, 2010, 2011, 2012, 2015, 2019 şi 2021, fiind urmat de portughezul Cristiano Ronaldo, care a câştigat de cinci ori Balonul de Aur, 2008, 2013, 2014, 2016 și 2017.