Cât aur produce corpul uman și la ce ne ajută

de: Andrei Simion
07 02. 2023

Astăzi vom aborda un subiect pe care nu mulți oameni îl cunosc și anume: ce substanțe mai produce corpul uman.

Greu de crezut sau nu, organismul nostru poate găzdui și elemente periculoase care se regăsesc și în natură.

Este vorba de etanol, cianură sau aur care sunt produse de corp în urma procesului de fermentare. Ți-am trezit deja interesul? Atunci hai să aflăm mai mult despre cât aur produce corpul uman și la ce ne ajută!

Etanol în corpul uman

La o cercetare mai amănunțită, oamenii de știință au găsit în corpul uman, pe lângă substanțele pe care deja la cunoaștem, unele elemente care se regăsesc și în natură. Este vorba de etanol, descoperit în fluxul sangvin, și care provine din procesul de fermentare care apare la prelucrarea carbohidraților. Conform specialiștilor, la fiecare litru de sânge uman există aproximativ 8,8 micrograme de etanol.

În anul 1972, medicina din Japonia vorbea pentru prima dată despre producţia de etanol endogen sau sindromul auto-fermentaţiei alcoolice. Un anumit tip de drojdie fermentează zaharurile din carbohidrați sau alimente dulci și produce etanol sau alcool etilic. Dacă se întâmplă în cantități mari, persoana intră în stare de ebrietate chiar dacă nu a consumat alcool.

Cianură în corpul uman

Cianura, o substanță periculoasă care ucide instant orice vietate, se găsește și ea în corpul uman într-o cantitate de până la 50 micrograme la fiecare 100 grame de țesut. Specialiștii susțin că intră în corpul nostru prin aerul pe care îl inspirăm, apa pe care o bem, prin alimente precum mere, sâmburi de caise, leguminoase sau spanac, dar și prin contact direct.

Cianura ajunge în atmosferă prin gazele de eşapament, industria mineritului, plante, arderea biomasei, industria chimică, fumat, etc. În 2005, în „Studiul privind evaluarea riscului asupra stării de sănătate a populaţiei din România” s-a constatat că gazele de eşapament şi fumatul activ sau pasiv sunt cele mai mari surse care introduc cianura în corpul uman.

Thoriu și uraniu în corpul uman

Conform cercetărilor realizate de specialiști asupra corpului uman, organismul nostru ar conține și thoriu sau uraniu. În medie, avem 90 micrograme de uraniu împărțite în: 66% în schelet, 16% în ficat, 8% în rinichi și 10% în alte țesuturi. Conform OMS, limitele tolerabile pentru ingestia sau inhalarea de uraniu sărăcit este de 0,5 micrograme per kg pe zi.

Uraniul și thoriul, un metal utilizat des în producția dispozitivelor electronice, pot intra în corpul uman prin nespălarea sau spălarea insuficientă a legumelor.

Aur în corpul uman

Specialiștii susțin că organismul uman ar fi o mini-mină de aur și argint. Acesta din urmă se regăsește în noi într-o cantitate de 90 micrograme și intră prin ingerare zilnică. La analize amănunțite, s-a descoperit și cantitatea de 0,2 miligrame de aur în ADN-ul și sângele uman, suficientă pentru a putea produce un lingou de 0,22 milimetri. Experții susțin că organismul femeii contine de 5-6 ori mai mult aur decat cel al barbatului.

În plus, în China s-ar găti orezul împreună cu o monedă din aur pentru ca nivelul de minerale din corp să se refacă, iar egiptenii foloseau metalul pentru purificarea corpului, a minții și spiritului, reușind să trezească energia din corp. Există oameni care urmează tratamente cu aur coloidal pentru ca atenția lor și coodrdonarea organismului cu ochii/privirea să se îmbunătățească. Tot acest produs ar ajuta la detensionare, relaxare și poate chiar trata depresia

Conform BBC.com, unii cercetători americani caută metode de a extrage aurul eliminat de corp prin fecale, după ce metalul a fost descoperit în cantități mai mari la stațiile de epurare. Ideea lor a fost prezentată la adunarea naţională American Chemical Society în 2015. O altă echipă de cercetători susține, în urma unor calcule, că reziduurile care provin de la un milion de americani ar putea conţine metale în valoare de până la 13 milioane de dolari.

„Aurul pe care l-am găsit era la nivelul unui depozit mineral minim. Suntem interesaţi de colectarea metalelor valoroase care pot fi vândute, inclusiv metalele mai importante din punct de vedere industrial, cum sunt vanadiul şi cuprul, care se folosesc la fabricarea telefoanelor mobile, computerelor şi aliajelor”, susține profesorul Kathleen Smith, de la US Geological Survey, Institutul de geologie american.

Ce alte substanțe mai avem în corp

Conform cercetătorilor, în corpul uman se mai află și multe alte substanțe pe care le regăsim și în natură. Printre ele se numără paladiu, cupru sau vanadiu, găsite tot în fecalele umane.

„Suntem interesaţi de colectarea metalelor valoroase care pot fi vândute, inclusiv metalele mai importante din punct de vedere industrial, cum sunt vanadiul şi cuprul, care se folosesc la fabricarea telefoanelor mobile, computerelor şi aliajelor”, susține cercetătoarea Kathleen Smith.

În plus, în corpul uman au mai fost descoperite endorfine, endocanabinoide și dimetiltriptamine, adică stupefiante produse de corp în mod natural care se aseamănă variantelor sintetice folosite împotriva durerilor sau ca halucinogene. S-a mai găsit și „ecstasy lichid”, GHB, în cantitate de un miligram la litrul de sânge, precum și o similitudine de 97% a atomilor umani cu cei care stau la baza stelelor din Univers.

Pe scurt, antimateria este prezentă în corpul uman care, conform omului de știință Masaki Kobayashi de la Institutul de Tehnologie Tohoku, din Japonia, poate produce și radiații luminoase.