Afacerea cu care a dat lovitura o tânără de 27 de ani. Nu ai fi crezut că merge, dar este un succes răsunător pentru Andrada

de: Iulia Kelt
15 12. 2023

Andrada Guzgă, absolventă a Facultății de Agricultură USV Iași, a reușit să transforme o investiție de 40.000 euro nerambursabili într-o afacere de catering cu adevărat remarcabilă, în comuna Țibănești, județul Iași.

Vezi și: Afacerea cu care o tânără a dat lovitura. O idee simplă, toți avem dulapurile pline cu așa ceva

Afacerea care s-a dovedit a fi un succes pentru româncă

Ideea ei inovatoare a fost susținută prin intermediul proiectului e-Antreprenor, coordonat de Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” Iași și cofinanțată din Fondul Social European prin Programul Operațional, informează agrointel.ro.

În ciuda planului inițial de a înființa o brutărie, restricțiile de spațiu și forța de muncă limitată au impulsionat-o pe Andrada să își adapteze afacerea.

Astfel, analizând cererea și nevoile pieței, a decis să dezvolte o firmă de catering, constatând că serviciile de acest gen sunt din ce în ce mai căutate, atât în mediul urban, cât și în mediul rural.

Absolventă de Protecția Consumatorului și a Mediului și ulterior a cursurilor de masterat specializarea Management în alimentație publică și agroturism, Andrada a se poate lăuda cu faptul că a reușit.

Vezi și: Afacerea de succes cu care a dat lovitura în România. S-a inspirat din occident, dar Ion se îmbogățește acasă

e-Antreprenor, un punct ideal de start pentru oricine are o idee bună

Spre surprinderea ei, afacerea a fost primită cu brațele deschise în mediul rural. Această receptivitate a dat naștere unui business de succes și a conturat planuri de extindere și în mediul urban, dezvoltându-se, astfel, idei de noi proiecte.

Proiectul e-Antreprenor a reprezentat un pilon esențial în susținerea și promovarea acestei inițiative, oferind posibilitatea unor idei inovatoare să prindă viață și să se dezvolte.

Cele mai bune idei de afaceri au beneficiat de un sprijin financiar de până la 40.000 de euro, nerambursabil, contribuind astfel la consolidarea mediului de afaceri și la promovarea antreprenoriatului.

Afacerea Andradei Guzgă demonstrează că inovația și adaptabilitatea sunt cheia succesului în antreprenoriat.

Vezi și: Afacerea unei familii din Bucureşti, dorită în Italia. Cu doar 4.000 de euro poţi începe şi tu un business de succes