Vocile tinerilor sunt luate în considerare: ce este platforma digitală 3D „Exprimă-ți viziunea” și de ce contează

de: Ozana Mazilu
18 05. 2022

Comisia Europeană a lansat o nouă platformă digitală 3D –  „Exprimă-ți viziunea”, drept componentă centrală a Anului European al Tineretului. Mai exact, este o platformă interactivă în care tinerii europeni își pot înregistra mesajul pentru ca vocea lor să fie luată în considerare.

Obiectivul acestei platforme constă în încurajarea tinerilor europeni, din toate mediile și colțurile continentului, să își exprime propria viziune asupra viitorului, abordând tematici variate, de la probleme de ocupare a forței de muncă, incluziune, pace și securitate, până la schimbări climatice, educație, sănătate mintală și multe altele. Platforma „Exprimă-ți viziunea” funcționează ca un spațiu inovator interactiv pentru opinii, care oferă literalmente oamenilor posibilitatea de a activa sunetul și de a-și înregistra propriul mesaj personalizat, prin care să-și împărtășească opiniile și ideile despre subiectele pe care le consideră cele mai relevante.

Platforma „Exprimă-ți viziunea” face parte din Anul European al Tineretului 2022

Așadar, platforma a fost dezvoltată pentru a răspunde oricărui mesaj, în toate limbile oficiale ale UE (plus norvegiană, turcă, sârbă, macedoneană și islandeză). Astfel, fiecare voce generează propria undă 3D unică care va interacționa cu oricare altă înregistrare de pe platformă și va permite tuturor utilizatorilor să asculte orice voce, în orice limbă, de pe orice dispozitiv și în orice moment.

Despre Anul European al Tineretului 2022, Comisarul Gabriel a declarat: „Cerem tuturor tinerilor să se implice și să se acționeze acum. Vocile lor sunt o componentă vitală a parcursului Europei spre dezvoltare, cunoaștere, inovare, oportunități și soluții mai bune, mai relevante, orientate spre tineret. Vom asculta cu atenție și ne vom asigura că politicile de tineret pot fi dezvoltate în spații deschise și mai cooperante și că toate vocile sunt luate în considerare și abordate în anul curent și în cei care urmează”.

În acest sens, în țara noastră au fost deja organizate mai multe activități în cadrul Anului European al Tineretului. De asemenea, conform coordonatorului național al Anului European al Tineretului în România, dna, Lelia Preoteasa, sunt prevăzute un total de 96 de activități pe parcursul acestui an.