08 dec. 2021 | 15:25

Agricultura intră în era calculatoarelor: cu ce te ajută platforma digitală

ACTUALITATE
Agricultura intră în era calculatoarelor: cu ce te ajută platforma digitală

Agricover a lansat platforma specializată Crop360, care oferă partenerilor fermieri servicii de agricultură digitală, fiind un sprijin suplimentar în creșterea unor afaceri profitabile.

“Crop360 este o platformă de agricultură digitală integrată, construită pentru a le oferi fermierilor acces rapid la serviciile și informațiile specifice activităților de zi cu zi din fermă pentru a putea adopta decizii în timp real. De exemplu, Modulul Ferma Mea permite fermierilor monitorizarea de la distanță a evoluției culturilor prin prelucrarea imaginilor satelitare și determinarea unui set de indici de vegetație. De asemenea, platforma dispune și de alerte meteo sau de alerte tip boli și dăunători, precum și de informări referitoare la accesul în câmp. Pentru construcția platformei am ales ca partener tehnologic Microsoft, îmbinând expertiza lor tehnologică împreună cu cea de agricultură a grupului nostru, rezultatul fiind un produs de care suntem mândri”, a declarat Liviu Dobre, director general Agricover Holding.

Cum funcționează

Prin accesarea platformei Crop360, fermierul poate folosi o serie de instrumente digitale pentru a-și gestiona optim activitățile din fermă. Odată ce acesta a importat parcelele din APIA, poate monitoriza creșterea și sănătatea culturii direct din platformă cu ajutorul imaginilor din satelit. Își poate planifica, astfel, lucrări în câmp și atribui sarcini angajaților din fermă, este alertat atunci când există probabilitatea de apariție a bolilor în cultură sau când există riscul de vreme extremă.

Agricultura este unul dintre sectoarele economice esențiale și, la fel ca oricare alt domeniu, trece printr-un proces accelerat de transformare digitală. Noi, la Microsoft, suntem extrem de încântați de faptul că avem șansa să contribuim la dezvoltarea sustenabilă a sectorului agricol din România, și de pretutindeni, prin parteneriatele pe care le derulăm alături de companiile din acest sector. Obiectivul nostru este acela de a sprijini fermierii români în contextul în care provocările pe care trebuie să le rezolve sunt tot mai însemnate. Prin parteneriatul cu Agricover ne propunem să punem la dispoziția acestora soluții de tip cloud, instrumente și platforme, precum Crop360, care simplifică munca fermierilor și îi ajută să-și gestioneze cât mai bine și ușor culturile agricole și să maximizeze producția, eficientizând în același timp utilizarea resurselor”, a declarat Bogdan Putinică, Country General Manager Microsoft România.