VIDEO Șeful Wagner, desființat de un fost coleg de închisoare. Ce dezvăluiri neașteptate face despre „bucătarul lui Putin”

de: Cătălina Burghelea
02 12. 2022

Sasha Kurara, care se prezintă drept fost coleg de închisoare cu Evgheni Prigojin, patronul grupului de mercenari Wagner, cunoscut și ca „Bucătarul lui Putin”, îl insultă pe oligarhul rus într-un videoclip difuzat pe rețelele sociale, care s-a viralizat rapid. Apropiatul liderului de la Kremlin este ținta unei invective violente și homofobe din partea unui fost coleg de celulă. Bărbatul face dezvăluiri șocante.

Evgheni Prigojin, pus la zid de un bărbat care spune că i-a fost coleg de închisoare

„Am ispășit o pedeapsă în același timp”, relatează Sasha Kurara într-un videoclip. „Am vrut să vă spun că Prigojin este un bulangiu, la propriu”. Bărbatul susține că șeful mercenarilor Wagner „a fost în cea mai de jos clasă de deținuți”. „Își cunoștea locul și îl accepta”, a continuat fostul pușcăriaș. „Voi care vă alăturați miliției Wagner să știți că veți fi sub steagul unui bulangiu”, a adăugat acesta.

Totuși, Michel Goya, consultant în domeniul Apărării, îndeamnă la prudență și „atenție la tot ce se difuzează” despre afaceristul rus. „Aceasta face parte dintr-o competiție internă a anumitor rivalități” într-un mediu „în mare măsură mafiot”, semnalează el.

Fost infractor și deținut în anii ’80, Evgheni Prigojin și-a contruit imperiul financiar din afacerile cu restaurante, înainte de a se alătura oligarhilor ruși apropiați de Vladimir Putin. În 2014, el a fondat organizația paramilitară Wagner, care activează acum în mai multe țări, inclusiv în Ucraina.

Șeful Wagner, pe lista FBI

Liderul mercenarilor se află pe lista celor mai căutate persoane de către FBI. Recompensa pusă pe capul lui Prigojin este de 250.000 de dolari. Agenții federali americani îl acuză pe aliatul lui Putin de „conspirație pentru fraudarea alegerilor din Statelor Unite”, prin sponsorizarea „fabricii de troli” din Sankt Petersburg, care ar fi desfășurat o campanie online pentru a influența alegerile și politica din Statele Unite. În replică, oligarhul rus a spus că FBI-ul îl foloseşte ca țap ispășitor pentru crizele interne ale SUA.

Imagini șocante cu un dezertor rus

La jumătatea lunii noiembrie, oligarhul rus Evgheni Prigojin, al cărui grup Wagner este puternic implicat în luptele din Ucraina, a aplaudat un videoclip în care un fost mercenar este ucis cu brutalitate. Imaginile au apărut pe canalul Grey Zone, care prezintă frecvent activitățile luptătorilor ruși. Gruparea sa este acuzată de crime de război în Africa, Siria și Ucraina. Clipul arată un dezertor omorât cu un baros, numele său fiind Evgheni Nuzin.