Spune-mi ce bei, ca să-ți spun cât de mult te vei îngrășa: ce tipuri de alcool nu-ți strică silueta

de: Mădălina Bahrim
22 04. 2022

Știai că nivelul de grăsime din organismul tău poate avea legătură cu tipul de alcool pe care îl consumi?

Cercetătorii au făcut descoperiri remarcabile în această privință și ne arată ce ar trebui să bem, dacă vrem să consumăm alcool, pentru a nu ne crește masa de grăsime din organism sau chiar pentru a o diminua, de ce nu?

Ei bine, acestea fiind spuse, trebuie să începem discuția de la „așa nu”, mai exact, de la acele tipuri de alcool care sunt dăunătoare. Este vorba, mai exact, de bere și băuturile spirtoase.

Consumul acestora este de legat de niveluri crescute de grăsime viscerală – tipul dăunător de grăsime care este asociat cu un risc crescut de boli cardiovasculare, sindrom metabolic și alte complicații pentru sănătate

Ce ar trebui să bem, de fapt

Un pahar de vin este medicament! Se pare că nu degeaba există această zicală veche, ea e confirmată chiar de medicii și cercetătorii zilelor noastre. Consumul moderat de vin și, desigur, de vin de calitate, aduce numai beneficii organismului.

Cercetătorii au ajuns la o concluzie cât se poate de simplă: consumul de vin nu prezintă o asociere cu tipurile dăunătoare de grăsime și poate fi chiar protector împotriva acestora, în funcție de tipul de vin consumat. Concret, consumul de vin roșu este legat de un nivel mai scăzut de grăsime viscerală.

Acestea sunt câteva dintre concluziile cheie ale unui nou studiu publicat recent în revista Obesity Science & Practice .

Deși consumul de vin alb nu a influențat nivelurile de grăsime viscerală, studiul citat a arătat că un consum moderat de vin alb ar putea oferi un beneficiu unic pentru sănătate, pentru adulții în vârstă, respectiv o îmbunătățire a sănătății oaselor.

Prin urmare, e indicată evitarea consumului de bere și de băuturi spirtoase, pentru a evita apariția grăsimii dăunătoare, ce poate favoriza apariția mai multor boli, dar și îmbătrânirea prematură.