Soldații ruși refuză să se întoarcă în Ucraina la război. Ce motive au invocat în rapoarte: „Nu vreau să fiu carne de tun“
Soldații ruși care au fost deja în Ucraina nu vor să se mai întoarcă la război, printre motivele invocate în mesajele trimise către comandanții lor regăsindu-se refuzul de a fi folosiți drept „carne de tun“. La asta se adaugă și eșecul comandanților de a explica adevăratele motive ale operațiunii militare. Mai multe detalii, în continuare.
Soldații ruși refuză să se întoarcă în Ucraina la război
Soldații ruși care au fost trimiși la război în Ucraina refuză acum să se mai întoarcă în țara în care are loc „operațiunea militară specială“ organizată de Putin, conform unor mesaje adresate comandantului unităților lor militare, scrie euromaidanpress.com, citând surse.
Declarațiile personale scrise de soldații și ofițerii aparținând Armatei ruse 41, care au ajuns în Ucraina la începutul invaziei, au fost trimise către Agenția de presă Guildhall din Ucraina, iar printre motivele invocate de soladații ruși se numără refuzul de a fi folosiți drept „carne de tun“, eșecul comandanților de a explica motivele operațiunii militare, lipsa mijloacelor tehnice și a munițiilor, eșecul comunicațiilor în cadrul lanțului de comandă militară și multe altele.
În declarația sa personală către comandantul unității militare de care aparține, sergentul Sapar M. Mirapov a scris următoarele: „Prin prezenta, raportez că consider că este imposibil să fiu trimis înapoi din cauza organizării proaste a unității, lipsei de comunicații și mijloace tehnice. [În turul meu inițial], am ajuns fără să înțeleg de ce era nevoie de mine acolo, fără nicio explicație a sarcinii. Nu vreau să fiu «carne de tun»“.
Ce motive au invocat în rapoarte: „Nu vreau să fiu carne de tun“
Un alt exemplu îl reprezintă sergentul Alexander A. Pugachev, care l-a informat pe comandantul de batalion că nu-i de acord „să participe din nou la ostilitățile militare din Ucraina din cauza lipsei de sprijin logistic, a lipsei coordonării acțiunilor, a lipsei oricărei comunicări în cadrul unității și cu comandamentul“.
La rândul său, locotenentul A. Yegorov a notat că „încă de la început ne-am confruntat cu înșelăciunea [comandamentului] și ascunderea adevăratelor obiective și sarcini ale desfășurării militare. «Sarcinile de exerciții militare» de neînțeles au însemnat un lucru dramatic diferit… După ce am trecut granița în Ucraina, ne-am discreditat complet atât în ochii lumii, cât și în ochii comunității slave. Din acel moment, acțiunile și natura noastră au fost de armată de ocupație, ceea ce s-a exprimat clar prin reacția populației civile“.
Mai mult, o sursă din guvernul ucrainean a raportat că, din cauza refuzului unor oficiali ai armatei ruse de a respecta ordinul de a conduce ostilități pe teritoriul Ucrainei, poliția militară rusă a reținut patru membri ai diviziei.